Budapest mely részei biztonságosak és szépek?
Sziasztok.
Érdekelne, hogy Budapesten hol vannak a legbiztonságosabb kerületek és a legszebb városrészek ahova érdemes lenne költözni. Ahol szép kialakított parkok vannak, jó közlekedés és átlagos emberek vannak. Ahol akár egyedül is lehetne közlekedni félelem nélkül akár este is. Nem vagyok Budapesti de hamarosan az leszek és ilyen helyre szeretnék költözni. Interneten nézegettem kerületeket, képeket de személyes élményekre is kíváncsi vagyok. :)
Szóval 18. Pestszentlőrinc-kertváros:
Széles utcák és járdák, kutya alig van. Sétálni ideális és este is biztonságos.
A régi Kádár-kockákat már 99%-ban lebontották, amikor a tehetősebb réteg felvásárolta a telkeket. Cigány a környéken sincs, mert nem rúgnak labdába a helyi pénzemberekkel, szóval nem engedik oda a merdzsós-drogos-lányfuttatós népeket. Betörés viszont van, mert néhány km-re ott a 19. és a lakótelep gettó. Az Üllőiről szépen beszivárognak.
Ennek megfelelően minden rácsos-riasztós. Mivel kertváros, ezért minden szép zöld és rendben is tartják a parkokat.
Nagyjából ennyi. Egy szeletnyi falu Budapest legszélén.
Hátrány: messze mindentől, a kocsi kötelező. BKV-val 1 óra a belváros.
13.Köszöönm!
PONT ilyen választ vártam :D.
De azért legyen a "nyócker"-ből is: Bíró Lajos utca-Bláthy Ottó kereszteződés és környéke, villanegyed.:)
Olyan, mint egy balatoni kisváros.
Zugló, Angyalföld kertvárosias, nem teleépített részei is nagyon jók, közlekedésük verhetetlen e szempontból.
A külvárosi kertvárosokkal az a baj, hogy ha nincs vasút vagy metró a közelben, nagyon sok idő elmegy a közlekedéssel. Igen, autóval is.
A biztonsággal pedig sehol nincs különösebb gond a városban, még az amúgy hírhedt környékeken sem az utcai erőszakos bűncselekmények jelentik a gondot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!