Ha autóval ki táblázott magánútra vagy magánföldterületre belépek, milyen büntetést kaphatok ?
Figyelt kérdés
Csak pénzbírságot ?tegnapelőtt 15:06
2/9 A kérdező kommentje:
És ha nincs lekerítve csak tábla van ott ?
Pénzbírság sincs akkor ?
Arról nem írtak.
tegnapelőtt 18:19
3/9 anonim válasza:
Ha fel van tüntetve, hogy az magánterület és te oda minden további nélkül illetéktelenül behatolsz, és ezt észreveszi a tulajdonos vagy a biztonsági szolgálata, akkor minden további nélkül megbüntethetnek. De az sem mindegy, hogy milyen céllal hatolsz be egy magánterületre. Pl ha csak túrázol és át akarsz ott vágni, ha nem okozol kárt, akkor azért snki nem jelent fel és nem büntetnek meg.
4/9 A kérdező kommentje:
Igen, arra szoktunk biciklizni meg autóval is néha, piknikezünk.
Semmi mást.
tegnapelőtt 19:25
5/9 anonim válasza:
Akkor legfeljebb felszólíthatanak, hogy ezt nem ott kéne, de ezért a kutya sem fog megbüntetni vagy feljelenteni, amennyiben a tulajdonost ez nem zavarja. Például én is szeretek túrázni a Mátrában, elég sok magánterületet/magánutat érintve, de senki sem szólt még rám, mivel én sem okoztam zavaró vagy káros dolgokat, nem hagytam magam után szemetet.
6/9 A kérdező kommentje:
Értem, mert és ha a tulajdonost zavarná mit tenne ?
Az is ki volt táblázva ,hogy járőrszolgálattal megfigyelt terület.
tegnapelőtt 23:01
7/9 anonim válasza:
Első körben azt tenné a járőr, ha megtalál (bár ennek az esélye konvergál a nullához), hogy felszólítana, hogy ez egy magánterület, és nem szeretne ott téged látni. A tulajdonosnak nyilván más lehetőségei is lennének, de általában nincs ideje ilyen bagatell dolgokkal foglalkozni, amíg más problémája nem adódik az ott tartózkodásotokból.
8/9 A kérdező kommentje:
De ha a tulajdonos mégis feljelent csak pénzbírság ?
tegnap 09:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!