Akik Kecskeméten vizsgáztak: a forgalmi vizsgán hányadik alkalommal sikerült? Éreztetek olyat, hogy százalékra megy nem tudásra? Felmerült hogy valahogy bebiztosítsátok a sikert?
#41#
Abban sem hiszek, hogy az oktató érdekelt lenne abban, hogy a tanulója megbukjon, de az oktatók között is van jobb, rosszabb, sőt gyenge is, viszont, ha az oktató nem tanít meg fontos részleteket, és azért történik a bukás, azért ne a vizsgabiztos legyen a hibás.
Azt már a tanulás első harmadában illik elmondani a tanulónak, és meg is kell követelni tőle, hogy használja a tükröket, de az kevés, kötelező oldalra-hátra nézni, benézni a holtterekbe, ha a fejmozgást nem érzékeli a vizsgabiztos, szinte biztos a bukás.
Az is egy téveszme, hogy egy átlagos képességű tanulónak elég a 30 óra gyakorlás, le tud vizsgázni... kevés, kb 50 óra az átlag, ahhoz képest a 60 nem kirívóan sok, olvastam már itt 80 órás gyakorlásokról és azok sem okoznak beleseteket a sikeres vizsga után...
Szerintem egy fiatalabb, de jól vezető oktató talán könnyebben fel tudja hívni a figyelmed olyan buktatókra, amit sokszor elkövetnek a tanulók, az idősebbek már csak a pénzért csinálják. Persze biztosan ott is vannak lelkesebb és kevésbé lelkes oktatók.
Én a vizsgabiztost nem hibáztatom, az egy külső megfigyelő, az első bukásomnál teljesen korrekt módon elmondta, hogy mik is voltak a hibáim. És akkor gondoltam igazán bele, hogy ezekre sose hívta fel a figyelmem az oktató, pedig nem a 30. óraa után mentünk előszőr vizsgázni, lett volna rá alkalom.
Én úgy fogom fel, hogy elsőre ha tényleg nem megy jobb megbukni, minthogy később derüljenek ki ezek a hibák. Csak mondom az én esetemben előbb is kiderülhettek volna, aztán tartottam az oktatóváltástól is a hosszas várakozási idők miatt.
“Már itt is jelezték többen, hogy elsőre sikerült a vizsga, ami ellent mond annak, hogy első alkalommal mindenkit megbuktatnak.“
Egy szóval sem írtam, hogy nem sikerülhet, de szinte hibátlan vezetés kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!