Tegnap belém jöttek hátulról, az illető talaj részeg volt, mikor mondtam hogy hívom a rendőrséget, beült és elhajtott. Feljegyeztem a rendszámot, amit bediktáltam a rendőröknek. Ezután mire számíthatok? Látok én még pénzt ebből?
Az a probléma, hogy a biztosítók nem fizetnek, amennyiben részegség állapítható meg a baleset okozójánál! Ezt persze be kell bizonyítani, de mivel elhajtott az illető, ezért a rendőrségnek kell jelezni az esetet.
Egyik biztosító sem fizet részegen történő balesetokozás esetén; ez keményen az okozó pénztárcájára megy. Sok esetben nem ismeri el a károkozást a vezető, így bíróságra kell vinni az ügyet, ahol akár évekig is húzódhat az ügy, de lesz pénzed belőle. Más kérdés, hogy személyi sérülés történt-e, mert ez esetben közúti bűncselekmény, ami más kategória!
Köszi a hozzászólásokat!
Sajnos mondtam a rendőrnek hogy az ipse megkérdezte hívjon-e mentőt. Jegyzőkönyvbe kérdezte és írta mit beszélgettem az emberrel.
Az ittasságot el lehet felejteni, mivel elhajtott,és mivel a rendőrök utána sem néztek, szóval az ember reggelre szépen kijózanodott valahol.
Az meg hogy nem szabadott volna elengedni és a helyszínen elintézni, elég necces lett volna, mivel szinte lábán nem tudott megállni, és beszélni is alig tudott. Na most ilyen emberrel kezdjek el betétlapot írogatni egy főútvonalon. Sőt megvallom őszintén én zavartam vissza a kocsijába hogy üljön be amíg kiérnek a rendőrök, mert még neki állt ott nekem fenyegetően magyarázni.
6. hozzászólónak(10:08) üzenem: ha nincs értesítve a rendőr, és nem íratsz alá 2 tanúval egy papírt se vele, akkor másnapra letagadja, és a károd sohasem térül meg!
Egyszerre rendőrt kellett volna hívni, és jelezni, hogy ITTAS SZEMÉLY BALESETET OKOZOTT, majd elhajtott a helyszínről. Nem mindegy mit mondasz a rendőrnek, mert neki hivatalból eljárást kell indítani a balesetet okozóval szemben. Célszerű lett volna fényképet készíteni a helyszínről és a sofőrről is!
Én azonnal visszamentem a kocsimhoz, és miközben felírtam a rendszámát hívtam a rendőröket ott kérték hogy diktáljam be a rendszámot és várjam még kiérkeznek a kollégák, de legyek türelemmel mert máshol helyszínelnek. Továbbá közölték hogy ne mozduljak el a helyszínről. Egy órát vártam, mire kiértek, és kb +1,5 óráig helyszíneltek.
Sajnos a cserbenhagyót még csak esélyem se volt lefényképezni, olyan gyorsan eltűnt. Meg aztán este volt, még az autó márkáját sem láttam, mivel az arcomba világított a lámpája. Hál istennek a rendszámát sikerült felírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!