A forgalmiban miért nincs feltüntetve az, hogy milyen méretű gumi/felni való az autóra?
Miért is kéne rajta lennie egy olyan dolognak, ami nem fix? A teljesítmény fix. A márka és típus fix. A motorszám és alvázszám fix. A karosszéria fix. A szín fix.
A felni nem fix. Olyat rakok rá, amilyet akarok. Maga a gyártó is megad vagy 6 különböző méretet.
🤦♂️
Ha jól emlékszem, a német forgalmiban benne van.
"Olyat rakok rá, amilyet akarok."
Ez nem így van. Aztán majd jössz panaszkodni, hogy az autó nem megy át a vizsgán.
"Olyat rakok rá, amilyet akarok"
Pontosabban olyat raksz rá, amilyet szabad 😉
#4 Először is, én a gyártó által megadottak közül értettem, mert ugye írtam, hogy a gyártó is többet ad meg. Ezek közül amelyiket rakom fel, amelyiket akarom.
De ha már kötözködsz, akkor hadd tegyelek rendbe: BÁRMILYET felrakhatok, amilyet csak akarok, csak ha az általam választott nem egy gyárilag megadott méret, akkor bele kell íratni a forgalmiba. Soron kívüli műszaki vizsga, záradékba beírják, kész. Szóval mint mondtam: olyat rakok rá, amilyet akarok. 😉
Nem rakhatsz rá bármilyet, hiszen a gyári értékektől eltérő felni megváltoztatja a menettulajdonságokat.
És azokat a mérnökök nem arra tervezték, hogy mindenféle mérettel jó legyen.
Egy esetleges baleset után még hibásnak is kihozhatnak ha nem a gyári az autó.
Ez olyan mint a nyári gumi. Elhiszem hogy elgurulsz vele, csaképpen nem tudsz megállni ha eléd ugranak. Elcsapod a gyalogost és mehetsz is a böribe.
Szia szevasz
#6 "Nem rakhatsz rá bármilyet, hiszen a gyári értékektől eltérő felni megváltoztatja a menettulajdonságokat."
Ez nem kizáró ok, ez csak egy megállapítás. Ha a gyártó megadja például a 195/65R15-öt és a 205/55R16-ot, azok között is van különbség, de mindkettő gyári, szóval a megváltozott menettulajdonság, mint írtam, nem kizáró ok. Ha kizáró ok lenne, akkor kizárólag egyetlen gyárilag elfogadott méret lenne.
"Egy esetleges baleset után még hibásnak is kihozhatnak ha nem a gyári az autó."
Műszaki engedéllyel nem. Ezért van a műszaki engedély. A műszaki engedély jogilag elfogadott bizonyíték, hogy az autó megfelel műszaki előírásoknak.
"Elcsapod a gyalogost és mehetsz is a böribe."
Azért megyek böribe, mert elcsaptam a gyalogost, nem pedig azért, mert nyári gumi volt az autón. Ha gyári méretű téli gumival ütöm el, akkor is böribe megyek, szóval ez az érvelés úgy hülyeség, ahogy van.
Ne próbálj műszaki és jogi ismeretekkel ellátni valakit, aki naponta küld műszakira autókat, illetve készíti fel őket műszakira.
Szia szevasz. 🙂
Azok is gyári méretűek persze, nem mondtam hogy csak egyféle lehet.
Műszaki engedély után is kihozhatnak mivel te után bármikor attehetted, nem garancia, hogy tényleg azzal volt a műszaki.
Olyan szitura gondoltam, hogy télen ha nyárival ütsz el gyalogost, ezt írtam az elején.
Nem megfelelő gumival mentél tehát börtön, gondatlansag miatt.
Az meg hogy te műszakiutatsz nem azt jelenti hogy értesz is hozzá. Szégyellhetnéd magad ami miatt nem vagy tisztában a dolgokkal ha ez a munkád.
Ezert tart itt az ország mert hozza nem érto emberek végzik el a munkat
Télen főúton eléd szalad valaki és elutöd teli gumival nem te vagy a hibás, mivel szabályosan haladtál.
De ha ugyanez nyári gumival történik meg kihozhatnak hibásnak mondván rossz minőségű gumival voltál és lehet amúgy meg tudtál volna állni.
Mindig valakire ráhuzzák a vizes lepedőt, ez egy ok hogy te legyél az.
A szádat meg akkor jártasd ha értesz hozzá
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!