Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogosan követelnek még pénzt...

Jogosan követelnek még pénzt tőlem a baleset után?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval, történt egy baleset ahol én voltam a vétkes, el is ismertem, rendőrségi papír is van róla.

Az autót a biztositom gazdasági totálkárra vette.

A tulaj mindenképp meg akarja javíttatni. Kb 1 millios autorol beszelunk.

Biztosito felajanlotta ennek a felét, amit elfogadott. A javitás "elvileg" 1 millioba fog kerulni. A másik felét nekem kell állni. Én érzek egy kis lehúzást. Szerintetek mi a teendő? Vagy fizessek és egyszerubb az egesz.

tegnapelőtt 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Ez elég patt helyzet...
tegnapelőtt 13:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem jogos. Ha hivatalos útra tereltétek a dolgot (rendőrségi szemle, biztosító) akkor egy centet sem követelhet tőled. Ezt meccsezze le a biztosítóval, ő fizeti a kárt.

Ne fizess neki, mert általában az ilyenek mindig vissza fognak találni "csak még ennyi" mesével és sokkal többe lesz mint 1 millió, szimplán csak le akarna húzni.

tegnapelőtt 13:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég volt balesetünk, minket törtek össze. Rendőrség, szemle, stb. De nálunk mindent a biztosító fizetett.
tegnapelőtt 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért van a biztosítás, hogy a vétkes félnek egy forintot ne kelljen fizetnie. Ha ilyenekkel fenyegetnek, azon jókat kell röhögni. Ha nem tetszik az összeg, le kell boxolni a biztosítóval a dolgot.
tegnapelőtt 13:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #4 írja. Ezért van a biztosító, a kárt ő állja a sértett felé. Ha 1 millió lett megállapítva, akkor 1 milliót kell fizetnie. Egyrészt a biztosító nem mondhat ilyet, hogy ő csak 500 ezret hajlandó fizetni, másrészt a sértett sem mutogathat rád, neked itt nincsen semmi dolgod, semmi kötelességed.
tegnapelőtt 13:46
 6/11 anonim válasza:
100%
A biztosítónak kell kifizetni a kárt, ha sikerült megegyezni, nem neked.
tegnapelőtt 13:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ilyenkor két opció van, pénzt ajánl a biztosító, és az illető úgy csináltatja meg ahogy tudja, vagy szerződött szervizbe viszi

Gondolom az illető vérszemet kapott, mikor a biztosító pénzt ajánlott, amit persze nem muszáj elfogadnia, aztán rájött, hogy ennyiből maga nem tudja megcsináltatni, nem, hogy még marad is belőle. Most szeretné behajtani a hiányzó összeget. De ő volt a hülye, hogy nem a hivatalos szervizt választotta.

Ha ez a "fizessen a károkozó még" opció lenne, akkor minden biztosító lepattintaná a károsultakat valami alamizsnával, szóval kérdező, nem vagy köteles fizetni. Ezt az illető bebukta.

tegnapelőtt 14:35
 8/11 anonim ***** válasza:
41%

A kedves vétlen forduljon polgári peres bírósághoz. A bizonyítási kötelezettség az övé. Sajnos lehet jogos is a követelése, és meg is ítélhetik.

Teljesen jól írták, hogya a kötelező arra való, hogy a károkozó helyett fizessen, mégis van helye a pernek.

A végkimenetelére nem emlékszem, de volt pl. régebben az Örs Vezér térnél baleset, epilepsziás rohamot kapott a vezető. Nem volt felelős, nem marasztalták el, mert panaszmentes volt, jól kezelt, így érvényes volt a jogosítványa is. Mégis polgár perre ment az áldozat családja.

Ami még fontos (nem vagyok jogász, lehet az egész amit írok szamárság): csak a balesettel szorosan összefüggő, de a kötelező alá nem tartozó dolgokért perelhet. Pl. nem tud dolgozni kocsi nélkül, és ez neki anyagi veszteség. Az elszakadt a kabátom, az kötelezőre mehet.

tegnapelőtt 16:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne fizess!!!

Akkor minek van a biztosítás?!

" A másik felét nekem kell állni. Én érzek egy kis lehúzást. Szerintetek mi a teendő? Vagy fizessek és egyszerubb az egesz."

Miért kellene?!

Ha jól értem, az ellenfél márka szervízben akarja javíttatni az autót.

Az árból gondolom.

Kivánj neki sok szerencsét hozzá!

Adta volna oda az autóját a biztosítónak és akkor megkapta volna az áhított 1 milliót.

Duplán akar jól járni.

Majd írd meg a fejleményeket, ha van kérdés szólj!

tegnapelőtt 16:43
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
#8 Amit írtál, jó nagy hülyeség. A vétlen fél legfeljebb az okozó felelősség biztosítóját perelhetné, mamiért nem fizeti ki neki a teljes javítási költséget. De a biztosító meg tovább passzolja majd a kérdést a kárszakértőnek, aki előhúzza a hivatalos, minden biztosító által alkalmazott tarifa táblázatot és bebizonyítja, hogy az évülés miatt az adott autóban keletkezett károk után mennyit kell fizetnie a biztosítónak.
tegnapelőtt 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!