Hogyan kell jelenti ezt a biztosítónak? Bővebben lent.
Hát károsult nem lehetsz, nem a tábla ment neked. Meg ha károsult vagy, akkor a károkozó biztosítójával kell beszélned, de a táblának nincs biztosítója.
Értem, hogy miért érzed úgy, hogy károsult vagy, de ez ugyanolyan, mint a parkoló autóval való ütközés. A parkoló autó soha sem lehet hibás, csak az, aki nekiment. Hiszen egyhelyben állt, pont mint a tábla. Erre nem nagyon van kibúvó, te vagy a károkozó.
Szerintem ezt a kötelező nem fedezi, hiszen az a károsultnak téríti meg a kárát ha te okozod. Mivel itt igazából a te hibád miatt keletkezett kár, maximum a casco lenne opció. Ha nincs casco, akkor pedig saját zsebből megy a javítás.
Ugyan tudom én is, hogy milyen "csodás" minőségű utak vannak Magyarországon, de a kresz szerint is az út- és látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni. Vezettem már olyan főúton, ahol 60 km/h volt a max amivel mertem menni.
Nem tudom, sérült-e a közlekedési tábla; ha igen, akkor kapod majd a helyreállítási számlát; ugyanis azt nem fedezi a KGFB-d.
És örülhetsz, hogy nem kapsz közlekedési bírságot, hiszen nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!