Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ausztrián belül hogy lehet...

Ausztrián belül hogy lehet biztosítót váltani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugye itt a rendszámot régióhoz adják, és a fő bejelentett lakcímre jön minden ezzel kapcsolatos értesítés, na most:

Én még december közepéig Tirolban lakom, egy hónapra hazamegyek, majd Január közepe környékén Grazban folytatom tovább.

Jelenleg az UNIQA-nál vagyok, amivel eddig semmi gondom nem volt, szóval nem váltanék biztosítót.

Mi a menete a rendszám átvezetésének?

Csak simán bemegyek Grazba, és ha lesz helyi Hauptwohnsitzem, akkor ezt nekem átvezetik?

Nagyon vakon vagyok, tudna nekem valaki segíteni?

nov. 4. 07:24
 1/3 A kérdező kommentje:
Most nézem, hogy balga mód rosszul tettem fel a kérdést:D de szerintem értitek hogy mit szeretnék
nov. 4. 07:24
 2/3 anonim válasza:
100%
Ha van Hauptwohnsitzed, bemész egy UNIQUA Zulassungsstellére (biztosító irodák egyben Zulassungsstellék is, lágalábbis a Grave biztosítónál így van), elmondod mit akarsz, leadod a rendszámod és az autó Zulassungscheinját, ott átírják az adatokat és kapsz egy új rendszámot meg Zulassungscheint. Kifizeted a költségeket és mehet is az autóddal. A weboldalukon azt írják, hogy kb 200 Euro az egész.
nov. 4. 09:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! Pont erre volt szükségem!
nov. 4. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!