Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kell-e fizetnem a jelenlegi...

Kell-e fizetnem a jelenlegi biztositomnak, ha jövőre másik biztositóra váltok?

Figyelt kérdés
Volt egy károkozásom idén, parkolóban koccantam. Emiatt váltanék a legkissebb károkozói pótdíjat kérő biztosítóra.
tegnap 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Mire akarsz fizetni a jelenlegi biztosítódnak?
tegnap 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Az idei biztosítási díjat természetesen be kell fizetned.
tegnap 10:18
 3/6 A kérdező kommentje:
1. Mivel a biztositó 500 ezer ft kártéritést kifizetett, a károsultnak, nem tudom követelheti-e hogy kifizessem ha váltok? Nem okoztam még kárt, nem vagyok jártas ebben, csak annyit infot találtam, hogy érdemes váltani évfordulókor.
tegnap 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

#2 Azt a megkötés után be kellett fizetnie.

#3 Ha befizetted a kötelező biztosítást amikor megkötötted akkor nem kell semmit pluszban fizetned. Olyan lehetőség van, hogy kifizeted a biztosítónak amennyit ő fizetett és akkor nem változik semmi díjad, nem lesz pótdíj sem a következő évben illetve nem is esel vissza 2-t bonus malusban. Fél millió forintnál már nem éri meg ezt választani szerintem. Ez csak egy opció. Ha nem fizeted ki, akkor pótdíjazás lesz és 2 bonus malust ugrasz visszafele, ennyi. 1-200 ezres kárnál éri meg kifizetni a biztosítónak ezt.

tegnap 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha ez a kérdésed: nem kell lelépési pénzt fizetni a jelenlegi biztosítódnak.

Semmilyen kárt nem éri meg zsebből fizetni, akkor minek a biztosítás.

Van olyan ismerősöm, akinek 100 000 ft az 5 éves díja.

tegnap 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha a károkozó a biztosító megkeresésére azt választja, hogy nem téríti meg 45 napon belül a biztosítónak a károsult részére kifizetett kárösszeget, akkor a bonus-malus rendszerben személygépkocsi és motorkerékpár esetén két; autóbusz, tehergépkocsi, vontató, mezőgazdasági vontató esetén pedig egy fokozattal alacsonyabbra sorolják. Ennek a díjhatása csak a legközelebbi biztosítási évfordulótól érvényesül, mert biztosítási év közben nem változtatható a díj.

Az, hogy a biztosító teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét és fizetett a vétlen félnek, nem jelent semmilyen elköteleződést és nem keletkeztet tartozást.

„Emiatt váltanék a legkissebb károkozói pótdíjat kérő biztosítóra.”

Azért ezt meg kéne gondolni. A biztosítók ugyanazon szerződő üzembentartó és gépjármű adatai alapján eltérő mértékű alapdíjakat állapítanak meg; akár jelentősen eltérőeket. A szerződő adatai alapján az alapdíjat akár több 1 alatti szorzóval csökkenthetik, és akár több 1 feletti szorzóval növelhetik. Ezek közt csak egy, a károkozói szorzó.

Egyáltalán nem biztos, hogy számodra a károkozói pótdíjat egyáltalán nem alkalmazó biztosítók díjai a legkedvezőbbek.

Kalkulációt kell csinálni, és az összességében legkedvezőbb díjú biztosítót célszerű választani; akár alkalmaz károkozói pótdíjat, akár nem, és ha alkalmaz, akármilyen mértékűt alkalmaz.

tegnap 18:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!