Befizettem egy közlekedési birságot már 2x 4 hónapja,de mégis végrehajtás van ellenem. Semmilyen illetékés szerv,nem ad érdemleges választ. Kihez forduljak?
Nem úgy van, hogy végrehajtás előtt fizetési meghagyást kell küldeni?
Szerintem a végrehajtóval kellene felvenned a kapcsolatot.
Nem gondolom, hogy a NAV azon kívül bármit tudna mondani, minthogy szabályos megkeresést kaptak attól a hatóságtól, amely azt állítja, hogy nem lett megfizetve a közigazgatási bírság. (Ha végrehajtás van, akkor bizonyára közigazgatási bírság, mert ha helyszíni bírság, vagy pénzbírság nem kerül megfizetésre és közérdekű munkával sincs kiváltva, akkor bíróság szabálysértési elzárásra változtatja.)
Közlekedési közigazgatási bírságot többféle hatóság kiszabhat; csak azzal lehet tisztázni a megfizetés meg nem fizetés vitát, amelyik a bírságot kiszabta és várta a megfizetést.
Nem tudom, mi módon fizetted? Ha például utalással, lehet, hogy nem adtál meg az azonosításhoz szükséges adatot, vagy nem az elvárt helyen és formában adtad meg, elírhattad a szálaszámot stb., és így vagy meg sem kapták, vagy megkapták, de nem tudták lekönyvelni Pontosan semmit sem írtál meg, csak találgatni tudok: a biztos az, hogy te fizettél valahova valamennyit valahogy, de aki várta, nem kapta meg, vagy nem tudja a bírságkiszabásodhoz lekönyvelni. Velük és csak velük egyeztetve lehet tisztázni a helyzetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!