Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi van akkor, ha ma kaptam...

Rsturbo1981 kérdése:

Mi van akkor, ha ma kaptam egy fizetési felszólítást? több mint 5 év után ,mégpedig 2018.10.11-2019.01.11. kgfb elmaradásról,mert 2018 november20-án lejárt a vizsgája és már nem lett újra vizsgáztatva .

Figyelt kérdés
2019 jan22 végleg ki lett vonva a forgalomból autóbontóba leadva okmányirodába leadva rendszám stb. Mikor lejárt a vizsgálya ,még volt rajta érvényes befizetett kgfb Jogosan követelik tőlem ,ezt a 4300 ft-ot több mint öt év után?Idáig nem jutott eszükbe?

2024. júl. 3. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát ha a biztosítás nem lett lemondva, akkor persze.

Nyilván az eltelt idő az elég sok kérdést felvet, dehát a kapitalizmus már csak ilyen, ott húzzák le rólad a bőrt, ahol csak tudják, nyilván nekik nem érdekük, hogy szóljanak. De az, hogy nem lett lemondva, az ettől függetlenül még a te hibád.

2024. júl. 3. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha volt olyan időszak, amikor az autó a nyilvántartás szerint forgalomban volt, de KGFB-vel nem rendelkezett, akkor jogosan. Aztán, hogy miért csak ennyi idővel később jött felszólítás, az már más kérdés...
2024. júl. 3. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól, hogy lejárt a műszaki vizsgája, még forgalomban volt, kellett fizetni a KGFB-t. Csak a forgalomból ideiglenesen kivont jármű esetén nem kell a kivonás időtartamára fizetni a KGFB-t.
2024. júl. 3. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha a forgalomból kivonás napjáig minden egyes Ft be volt fizetve akkor jogtalan a dolog. De ha az autó még forgalomban volt amikor lemondtad a KGFB-t, vagy épp nem fizetted ki azt az időszakot amit még ki kellett volna na az már gond. Az hogy miért 5 év után derült ez ki passz.

Én azt javaslom hogy csattogj el szépen a legközelebbi irodájukba amelyik cégnél van a biztosításod és kérdezd meg hogy mi a halál bánat van, és mi ez az egész. Biztosan elfogják tudni magyarázni és akkor okosabb leszel.

2024. júl. 3. 23:45
 5/5 BeefEater ***** válasza:

Mikori a követelés? Ha a levél átvételéhez képest öt évnél régebbi és ez az első levél amit kaptál, akkor írj nekik egy válasz levelet, amiben nem ismered el a tartozást, felhívod rá a figyelmüket, hogy a követelésük elévült és megkéred őket hogy ezzel kapcsolatban többet ne keressenek.

Ha mégsem évült el a követelés (mert például az elmúlt 5 évben költöztél és a régi címeden kerestek miatta), akkor úgy is fognak válaszolni. Akkor szerintem fizesd be, mert az időd többet ér a 4300 Ft-nál.

2024. júl. 4. 10:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!