Mi van akkor, ha ma kaptam egy fizetési felszólítást? több mint 5 év után ,mégpedig 2018.10.11-2019.01.11. kgfb elmaradásról,mert 2018 november20-án lejárt a vizsgája és már nem lett újra vizsgáztatva .
Hát ha a biztosítás nem lett lemondva, akkor persze.
Nyilván az eltelt idő az elég sok kérdést felvet, dehát a kapitalizmus már csak ilyen, ott húzzák le rólad a bőrt, ahol csak tudják, nyilván nekik nem érdekük, hogy szóljanak. De az, hogy nem lett lemondva, az ettől függetlenül még a te hibád.
Ha a forgalomból kivonás napjáig minden egyes Ft be volt fizetve akkor jogtalan a dolog. De ha az autó még forgalomban volt amikor lemondtad a KGFB-t, vagy épp nem fizetted ki azt az időszakot amit még ki kellett volna na az már gond. Az hogy miért 5 év után derült ez ki passz.
Én azt javaslom hogy csattogj el szépen a legközelebbi irodájukba amelyik cégnél van a biztosításod és kérdezd meg hogy mi a halál bánat van, és mi ez az egész. Biztosan elfogják tudni magyarázni és akkor okosabb leszel.
Mikori a követelés? Ha a levél átvételéhez képest öt évnél régebbi és ez az első levél amit kaptál, akkor írj nekik egy válasz levelet, amiben nem ismered el a tartozást, felhívod rá a figyelmüket, hogy a követelésük elévült és megkéred őket hogy ezzel kapcsolatban többet ne keressenek.
Ha mégsem évült el a követelés (mert például az elmúlt 5 évben költöztél és a régi címeden kerestek miatta), akkor úgy is fognak válaszolni. Akkor szerintem fizesd be, mert az időd többet ér a 4300 Ft-nál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!