Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért olyan drágák a 2-3 éves...

Miért olyan drágák a 2-3 éves Suzuki Vitara-k?

Figyelt kérdés
Láttam olyan GL felszereltségű 2 éves Vitara-t, melyet 4.200.00 ft-ért árulnak, pedig az újkori áruk 3.800.000 ft körül volt.

2019. júl. 18. 11:57
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
56%
Most pedig 4-4,1 millió. Lehet, hogy GL+ az a felszereltség, csak sokszor maga a tulaj sem tudja, mije van pontosan.
2019. júl. 18. 12:03
 2/39 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem erre más márkánál is találnánk példát. Más autóm van. Elég nagy kedvezménnyel sikerült egyedi rendelésre megvenni. De nincs semmi protekcióm, teljesen ismeretlenül az utcáról sétáltam be a szalonba. Szóval más is megkaphatja közel ilyen áron az ugyan ilyen felszereltségű autót. Mégis hasznaltauto.hu-n láttam már nem egyszer hogy 1-2-3 évesen hasonló felszereltségű ugyan ilyen autót jóval drágábban kínálnak, mint amennyiért vadonat újonnan megrendeltem.

Szerintem az ilyen eladók a szerencséjükben bíznak, hogy hátha akad valami balek, aki nem tájékozódik, csak egyből megveszi az övéket.

2019. júl. 18. 12:13
 3/39 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert a Vitarák tavaly óta csak turbómotorokkal kaphatóak, az 1.6-os szívót a modellfrissítéssel kivezették. Mivel a Suzuki itthon még mindig "óccsóautó", ezért a piac fél a szívónál nagyobb fenntartási költségű (értsd: nem biztos, hogy jó bele akármilyen orsóolaj kenőanyagnak, nem elég tízévente egyszer cserélni, valószínűleg nem szereti a rozsdás marmonkannában tárolt, kicsit üledékes benzint) Boosterjet motoroktól.
2019. júl. 18. 12:18
 4/39 A kérdező kommentje:
3/3. Én is erre gondolok.
2019. júl. 18. 12:27
 5/39 anonim ***** válasza:
83%
Az olcsó autóknak alapbol nagyon kicsi az értékvesztése meg félnek az emberek a turbó motoroktól mint az ördögtől. (Pedig 10 év gari van rá). Szerintem már elég régóta nem áll minden esetben ez a szokásos duma, hogy kihozod a szalonból és máris 20%-kal kevesebbet ér...
2019. júl. 18. 13:18
 6/39 anonim ***** válasza:
40%
Túlértékelt autó, a csapból is az folyik, hogy a Suzuki milyen überkirály, főleg a Vitara esetében. Ugyanez a helyzet a Dacia Dusterrel is, eszméletlenül túlértékeltek a használtpiacon.
2019. júl. 18. 13:27
 7/39 anonim ***** válasza:
86%
Értem én, hogy jól tartja az árát, de akik 3-4 éves vitarákat felraknak 150-200E km-rel 3,5-3.7ért, azok mire számítanak? mikor az új 4M körül van és 10 év garancia van a turbóra.
2019. júl. 18. 13:52
 8/39 anonim ***** válasza:
35%
Ha ez drága ne nézz új autót.
2019. júl. 18. 14:23
 9/39 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem amúgy. Ma a használtpiac meg van őrülve.

De az új autókat is meg lehet nézni: ami nem Suzuki meg Dacia meg Lada, annak az ára az egekben van, mondjuk ennek az sem használ, hogy a bevallott infláció 4% körül van, a valós meg jóval több lehet.

2019. júl. 18. 14:24
 10/39 A kérdező kommentje:
Az is lehet az ok, hogy erősödött a fizetőképes kereslet. Ugyanis, ha nincs rá fizetőképes kereslet azon az árszinten, akkor úgyis csökkentik az eladási árat. Közgazdaságtan.
2019. júl. 18. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!