Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szemüvegesnek jogosítvány?

Szemüvegesnek jogosítvány?

Figyelt kérdés

Az volna a kérdésem, hogy ha valaki szemüveges annak viselnie kell a jogosítványra kerülő fényképen?

Azért kérdezem, mert a közeljövőben meg fogom csináltatni a szemem és most jár le a jogosítvány.

2019. jún. 10. 16:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"De igen, külön kód van, nézz utána. 110. Keveseknek kötelező, akiknek annyira rossz a látásuk."

Igen, van ilyen kód, de én még sosem hallottam olyanról akinek benne lett volna a jogsijában. Szemüveges vagyok, nem kell nekem tartalékszemüveg. Öcsémnek sem. Rengeteg barátomnak szintén van jogsija és szemüvege is, nekik se kell.

Továbbá még mindig nem értem, ennek mi értelme van? Ha vezetés közben törik el a szemüveged (wtf?) akkor úgyis megállsz és nem menet közben állsz neki a kesztyűtartó mélyéről előbányászni a szemüveget.

Egyébként bárki, akinek mégis kellene tartalékszemüveg, úgyis csak fogja, belevágja egy régi szemüvegét a kesztyűtartóba, aztán le van tudva. Az már senkit sem zavar, hogy a régi szemüvegben már valószínűleg nem is fog jól látni az emberünk.

Konkrétan nem is ismerek senkit, akinek lenne tartalék szemüvege. Mégis minek csináltasson valaki azért 70-80 ezer forintokért szemüveget, hogy álljon a fiókban? Ha majd beüt a baj, akkor elballag egy optikába és vesz egy újat, vagy berak egy lencsét és csók.

2019. jún. 10. 23:09
 12/12 anonim ***** válasza:

3 vagyok! Úgy vettem észre mindenki velem foglalkozott, nem a kérdésre adtatok okos, megfelelő választ!

Igazi magyar kultúra! Nem részletezem. Sajnos már nem vagyok 20-30... éves lehet elmarad -i vagyok, ÉN így tudtam! Nekem fontosabb az életem, és az úton közlekedő társaim élete-baleset mentes vezetés! Minél nagyobb a sebesség, annál jobban szűkül a látásod. De mindenki szíve joga. Majd amennyiben baj van-halál, ronccsá törted a kocsit... rá jössz "öregnek" igaza volt!

Bocsi, hogy "butaságot" írtam!

Ez az oldal úgy látom nem felebaráti segítő! Ez egy idegességet levezető, miközben nem veszed észre magad minősíted!

2019. jún. 11. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!