Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen papír kell egy szemüveg...

Zsebikee kérdése:

Milyen papír kell egy szemüvegesnek az orvostól a jogositván elkezdésekor? Igaz hogy át kell álni kontak lencsére?

Figyelt kérdés
Most voltam oktatáson, és említették hogy kell papír a szemüvegeseknek. Nem tudom milyet kérjek.

2016. aug. 25. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mész orvosi alkalmasságira, akkor szépen a doki ráírja a lapra, hogy szemüveges vagy. Ez később majd rákerül a jogsidra is mint "korlátozás".
2016. aug. 25. 18:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Dehogy kell átállni kontaktlencsére. Kell orvosi alkalmassági vizsgálat, ott majd kapsz egy papírt. Ha szemüveges vagy, és olyan a problémád, hogy csak szemüveggel vezethetsz, akkor ez be lesz jegyezve a jogosítványodba. És mindig nálad kell lennie a szemüvegnek vezetéskor.

Nem kell semmi pluszt csinálnod. Hiszen az orvosi vizsgálat egyébként is kéne.

A kontaktlencsét azért szokták javasolni, hogy ha nincs nálad szemüveg, akkor se büntessen meg a rendőr. Magyarul, azt mondod, hogy lencsét hordasz, de ugye azt nem tudja ellenőrizni. Szóval lehet, hogy nem is hordasz lencsét, és szemüveg sincs nálad. Mondjuk aki nem lát jól, annak szerintem saját magának is érdeke, hogy mindig szemüvegben vagy lencsével (amit hord) vezessen, ne anélkül.

2016. aug. 25. 18:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon - nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!! :)
2016. aug. 25. 19:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem kellett vinni arról hogy milyen a szemem (szemészeti) sőt kért egy másik szemüveget is hogy csináltassak ami erősebb... Amúgy nem kell kontaktlencse, nekem pl nem bírja a szemem, de a jogsiba bekerül hogy szemüvegben vagy kontaktlencsében vezethetek plusz vizsgán kell vinni pótszemüveget. Van aki csak tartalékkal vezethet amúgy is, de az más kódú korlátozás.
2016. aug. 25. 20:28
 5/5 anonim válasza:
De amúgy talán úgy van a törvénybe hogy ha szemüvegbe/kontaktlencsébe vezetsz mindég lenni kell nálad egy pótszemüvegnek. Osztálytársam apja olyan jól lát hogy az orvosnál lévő táblát aminél fél szemmel kell olvasni megjegyezte kívülről mert annyira nem lát, de amúgy szemüvege meg egyáltalán nincs is ő úgy mondja "hogy már csak megszokásból vezet hazafelé" mert az utat se lása már és már csak az emlékeire hagyakozik.
2016. aug. 26. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!