Mi kell ahhoz, hogy egy 50ccm-es motort vezethessek?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok. Szeretnék venni egy "motort" (just for fun), de nem tudom milyen papirok kellenek hozzá. Utána néztem, IGEN, A GOOGLE A BARÁTOM, de nem találtam semmit. Ukrajnában pl. Nem kell hozzá csak 1 papír, de ez Magyarország kérem szépen. Nincs sok tapasztalatom ilyen téren szóval elnézést, ha hülyeségeket beszélek. Szóval segítséget megköszönöm.2016. júl. 31. 09:56
2/5 anonim válasza:
Furán működik feléd a gugli, ha nem találtál semmit!
Az 50-es motor közúti használatához kell legalább AM jogsi, tulajdonjogot igazoló okirat (számla vagy adásvételi), és érvényes kötelező biztosítás. Szükséges még a bekapcsolt bukósisak és éjjel-nappal a tompított fényszóró használata.
A motor vásárlásakor kell írnotok egy adásvételi szerződést (minták a neten, vagy veszel a papírboltban 50 Ft-ért), valós adatokkal töltitek ki, nem szégyen elkérni az eladó személyijét sem. Az alváz és motorszámot se bemondásra írjuk be, hanem ellenőrizzük.
Később az adásvételivel igazolod a motor tulajdonjogát, és ezzel a szerződéssel kell biztosítást kötni.
3/5 anonim válasza:
Ezen felül, ennyi idősen az adásvételihez szülői hozzájárulás is kell.
5/5 anonim válasza:
A motor benzinnel megy ám, nem jogsival. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!