Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szemüvegesnek jogosítvány?

Szemüvegesnek jogosítvány?

Figyelt kérdés

Az volna a kérdésem, hogy ha valaki szemüveges annak viselnie kell a jogosítványra kerülő fényképen?

Azért kérdezem, mert a közeljövőben meg fogom csináltatni a szemem és most jár le a jogosítvány.

2019. jún. 10. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Miért kellene? A korlátozásoknál fel van tüntetve, nem attól függ, hogy a képen viseled-e.
2019. jún. 10. 17:04
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell szemüveg a fotóra. Én szemüveges vagyok, és fényképezésnél levetették velem a szemüveget, mert fényre sötétedő, és nem látszott a szemem rendesen.
2019. jún. 10. 17:14
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Amennyiben az orvosi vizsgán nem láttad, a táblázatot(nem tudom a pontos nevét) amit fentről lefele haladva kel ~2-3 m-ről hangosan olvasni, félszem takarása alatt, és a babos könyvet sem tudod, a házi orvos szemüveget javasol! És a papírra rá írja, csak szemüvegben vezethet!!!!

Nem is értem miért írta az előttem két válaszoló amit írt!!!

Ugyanis fénykép készítésekor azt a papírt leadod, el olvassa és kötelez a felvételre!

Sajnos nem szégyen a "vakság"

Természetes kedves kérdező túl leszel a sikeres műtéten, és a házi orvosodnak viszed az ambulanciás papírodat, és amit elején leírtam biztosan megfelelsz, és nem fog kötelezni a használatára!

Ut só gondolat: aki szemüvegben vezet, mert használni is kell, annak tartalék szemüvegnek is kötelező a kocsiban lenni! Rendőr igazoltatáskor kéri!!

Ezek után akik lepontoznak, azok azért teszik, mert nincsenek tisztában a törvénnyel. Jó magyar szokásból!!!

2019. jún. 10. 17:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3-as!

30 éve még úgy volt, ahogy mondod, de ma már egy kód van a kategóriák mellett a jogosítványon, onnan fogja tudni a rendőr, hogy csak szemüvehben vezethet az illető. 3 hete kaptam meg a jogsit 10 évre, és az okmányirodában vetették le velem a szemüveget! Én is csodálkoztam, de a csaj mondta, hogy a fotón nem kötelező szemüvegben lenni.

2019. jún. 10. 17:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

3!

Még egy ostobaságot fedeztem fel az irományodban. Ahhoz is van külön kód, ha kötelező tartalék szemüveget magánál tartani valakinek. Ha ez nincs előirva, akkor nem kell!

2019. jún. 10. 17:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

3. Ne légy lüke, a korlátozás azt jelenti, hogy csak szemüvegben vezethet, nem azt, hogy cssk szemüvegben fényképezkedhet.

Inkább annak kellene utánajárni, hogy a látásjavító műtét után elegendő- e egy kapott orvosi leletet a vezetéshez msgánál tartani, vagy új orvosi alkalmassági vizsgálat kell, és a korlátozás törlését rávezetni a jogsira.

2019. jún. 10. 18:16
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Valóban kód jelzi, ha csak szemüvegben vezethetsz, de arra nincs külön kód, hogy kötelező a tartalék szemüveg, ha csak szemüveggel vezethetsz, akkor minden esetben kötelező a tartalék.

Amúgy jövőre én is meg akarom műttetni a szemem, úgyhogy engem is érdekelne a téma.

2019. jún. 10. 20:24
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Tartalék szemüveg csak bizonyos esetekben kell, baromi ritka és abszolút semmi értelme sincs. Ha eltörik a szemüveg akkor szimplán megállsz és nem folytatod az utat. Mit tudna pluszban nyújtani egy szemüveg? Ennyi erővel lehetne kötelező a pótkerék meg a pótsofőr is...
2019. jún. 10. 20:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
De igen, külön kód van, nézz utána. 110. Keveseknek kötelező, akiknek annyira rossz a látásuk.
2019. jún. 10. 20:40
 10/12 anonim ***** válasza:
2019. jún. 10. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!