Szemüvegesnek jogosítvány?
Az volna a kérdésem, hogy ha valaki szemüveges annak viselnie kell a jogosítványra kerülő fényképen?
Azért kérdezem, mert a közeljövőben meg fogom csináltatni a szemem és most jár le a jogosítvány.
Amennyiben az orvosi vizsgán nem láttad, a táblázatot(nem tudom a pontos nevét) amit fentről lefele haladva kel ~2-3 m-ről hangosan olvasni, félszem takarása alatt, és a babos könyvet sem tudod, a házi orvos szemüveget javasol! És a papírra rá írja, csak szemüvegben vezethet!!!!
Nem is értem miért írta az előttem két válaszoló amit írt!!!
Ugyanis fénykép készítésekor azt a papírt leadod, el olvassa és kötelez a felvételre!
Sajnos nem szégyen a "vakság"
Természetes kedves kérdező túl leszel a sikeres műtéten, és a házi orvosodnak viszed az ambulanciás papírodat, és amit elején leírtam biztosan megfelelsz, és nem fog kötelezni a használatára!
Ut só gondolat: aki szemüvegben vezet, mert használni is kell, annak tartalék szemüvegnek is kötelező a kocsiban lenni! Rendőr igazoltatáskor kéri!!
Ezek után akik lepontoznak, azok azért teszik, mert nincsenek tisztában a törvénnyel. Jó magyar szokásból!!!
3-as!
30 éve még úgy volt, ahogy mondod, de ma már egy kód van a kategóriák mellett a jogosítványon, onnan fogja tudni a rendőr, hogy csak szemüvehben vezethet az illető. 3 hete kaptam meg a jogsit 10 évre, és az okmányirodában vetették le velem a szemüveget! Én is csodálkoztam, de a csaj mondta, hogy a fotón nem kötelező szemüvegben lenni.
3!
Még egy ostobaságot fedeztem fel az irományodban. Ahhoz is van külön kód, ha kötelező tartalék szemüveget magánál tartani valakinek. Ha ez nincs előirva, akkor nem kell!
3. Ne légy lüke, a korlátozás azt jelenti, hogy csak szemüvegben vezethet, nem azt, hogy cssk szemüvegben fényképezkedhet.
Inkább annak kellene utánajárni, hogy a látásjavító műtét után elegendő- e egy kapott orvosi leletet a vezetéshez msgánál tartani, vagy új orvosi alkalmassági vizsgálat kell, és a korlátozás törlését rávezetni a jogsira.
Valóban kód jelzi, ha csak szemüvegben vezethetsz, de arra nincs külön kód, hogy kötelező a tartalék szemüveg, ha csak szemüveggel vezethetsz, akkor minden esetben kötelező a tartalék.
Amúgy jövőre én is meg akarom műttetni a szemem, úgyhogy engem is érdekelne a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!