Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha 17. en elkezdem a KRESZ-t,...

Ha 17. en elkezdem a KRESZ-t, korulbelul nyar vegere vegeznek ugy, hogy mar jogsim megvan? Vagy mennyi ido ez az egesz folyamat?

Figyelt kérdés

2019. jún. 6. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Kérdezd az iskolában.. elvileg lehetséges, de gyakorlatilag, akinek fél éven belül sikerül, az nagyon "jó időt futott"

Le van terhelve a rendszer, sok iskolában hónapokat kell várni a gyakorlati oktatás elkezdésére, de a vizsga időpontokkal is heteket lehet csúszni.

Iskolától függő, azért kell náluk érdeklődni, és még az sem biztos, hogy ott őszintén megmondják, hogy ne is számíts jogsira fél éven belül. Vidéken általában jobb a helyzet, de a többség ott is nyáron akar jogosítványt szerezni.

2019. jún. 6. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Szinte esélytelen. Örülj, ha nyár végére elkezdheted a gyakorlatot.
2019. jún. 6. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni de nem valószínű..

Én mikor csináltam 2 éve, június végén kezdtem el a kresz-t, és december 8.-án volt a forgalmi vizsgám.

A kreszen egyszer buktam, a következő időpontot 2 héttel későbbre kaptam, a forgalmi vizsgán pedig elsőre átmentem, úgyhogy az egyszeri bukás nélkül is csak 2 héttel lettem volna előrébb.

Mindez nem Budapesten, hanem vidéken egy viszonylag kisvárosban zajlott. Az meg már csak hab a tortán, hogy december 8.-án átmentem, és a jogsimat január 3.án kaptam kézhez. Persze tudom, hogy itt közrejátszottak az ünnepek is, de én bíztam benne, hogy meg karácsony előtt küldeni fogják, hát tévedtem.

Én azt tanácsolom neked(tudom könnyű ezt mondani én is tülkön ültem végig), hogy ne görcsölj rá, ne agyalj ezen mindig mert úgy csak megjobban idegesit. Én azzal nyugtattam magam hogyha közel 20 évig elvoltam jogsi nélkül akkor ez a pár hónap már nem oszt nem szoroz semmit!😊

Sok sikert kívánok Neked!🙂

2019. jún. 6. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Én június végén kezdtem az egészet. A kresz vizsgám augusztusban lett volna, de azt el kellett halasztanom, így szeptember elején lett meg a sikeres kresz vizsgám. Rá egy héttel kezdtem a gyakorlatot, november végén mentem vizsgázni. Sajnos bukta lett, és csak jövőre kaptam időpontot, az is bukta lett. A harmadik vizsgám márciusban volt, az sikerült. Tehát már április volt, mire kézhez kaptam a jogsit.
2019. jún. 6. 15:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, szoval akkor ne szamitsak nyar vegen arra hogy meglesz a jogsim?
2019. jún. 6. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne nagyon. Én 2017. augusztusában kezdtem a KRESZ-t, most lett meg a sikeres forgalmi vizsga a héten. Jó, kb. 2018. május-júniusba kezdtem vezetni, illetve utána is volt hogy pár hónapot kihagytam. A KRESZ tanfolyam, vizsga + EÜ vizsga kb 1-1,5 hónapot vett igénybe, elsőre ment. Mikor oda jutottam hogy elkezdek vezetni, a telefonálástól kb 1 hónap telt el, mire kaptam időpontot. Harmadjára mentem át a forgalmi vizsgán, első 03.05-én, második 04.30-án, és most a sikeres 06.04.-én volt, úgy, hogy egy sikertelen után egyből jelentkeztem a leghamarabbi lehetőségre.

Szóval mindennel együtt szerintem is számíts egy jó fél év-évre mire megcsinálod, ha nem jön közbe semmi.

2019. jún. 7. 08:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Én 2017 novemberben kezdtem el a kreszt, decemberben tettem kreszvizsgát. Tavaly januárban letettem az elsősegélynyújtás vizsgát, végül január 31-én volt az első gyakorlati órám.

Április 19-én vizsgáztam, május elején kaptam csak meg a jogsit, a hosszú húsvét miatt.

Vagyis 2017 október végén döntöttem el, hogy jelentkezem a kreszre, tavaly május másodikán (kb) kaptam meg a jogsit.

Vagyis majd fél éves folyamat volt és még mindig gyors voltam, mert egy vizsgán sem buktam, korrekt oktatóm volt, és télen sokkal kevesebben tanulnak vezetni.

Javaslom tedd le nyáron a kreszt és az elsősegélynyújtást, amikor meg van rá alkalmad, kezdj el vezetni. Nem lehetetlen iskola mellett vezetni tanulni! Kicsit nehéz megoldani, de a szüleid szerintem majd segítenek megoldani (szülői/orvosi igazolás, kikérő stb).

Sok sikert!

19F

2019. jún. 12. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!