Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen forgalmi vizsga tapaszt...

Milyen forgalmi vizsga tapasztalataitok, tanácsaitok vannak?

Figyelt kérdés
Végre-végre hosszas készülés után eljutottam oda, hogy 2 hét múlva forgalmi vizsgázok. Szegeden fogok vizsgázni, ahol úgy hallottam az oktatómtól és másoktól is, hogy nagyon szigorúak és a legkisebb hibára is ugranak. Mire kell figyelnem (nyilván a forgalmon kívül), hogy sikeres legyen a vizsga? Nektek milyen tapasztalataitok vannak, akár Szegedről?

2019. máj. 30. 20:40
 1/5 anonim válasza:
100%
Állandóan tekintgess ide-oda, de tényleg. Abba sokan belekötnek mint hibapont, hogy nem néztél rendesen körül. Ezért folyamatosan tekergesd a fejed, látványosan nézz bele az összes létező tükörbe. Nem elég ha a szemeddel odapillantasz, hátulról látniuk kell.
2019. máj. 30. 20:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok a válaszokra, mert Szegeden tanulok vezetni én is. Vizsgázni még nem vizsgáztam.
2019. máj. 30. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem Szeged, de szintén nagyváros. Nálam nagyon komolyan vették a körültekintés, sávváltásnál is tükör index tükör holttér húzódhatsz, tényleg nézték. Illetve vasúti átjáróban szétnézek-e, kanyarodásnál, hogy visszanézek-e a biciklis forgalomra, járdára. Szóval nézz mindig mindent és forogj látványosan. Sebességkorlátozásokra figyelj, errefelé sok az indokolatlan 30-as tábla, előszeretettel visznek arra. Táblákat időben nézd, melyik sávba kell majd sorolnod, jobbra tartás végig ahol lehet. Ha láthatóan magabiztosan kezeled az autót akkor már jól indulsz. Hátramenetben hátrafelé kell nézni, egyirányú utcában balra kanyarodni az út bal oldaláról, egyenrangú útkereszteződésben meg jól szétnézni. Figyelni kell nagyon, és akkor nem lesz baj. Oktatótól kérhetsz ilyen lapot ami vizsgabiztosnak van (legalábbis nekem adott az oktatóm), azon rajta van hogy mi hibapont, mi egyből bukó. Sok sikert! 🙂
2019. máj. 31. 08:31
 4/5 veterán vas ***** válasza:
96%

Több ismerősöm vizsgázott a közelmúltban, a tőlük hallottak alapján mondom:

Úgy tűnik, mostanában a vizsgán az van előnyben, aki a látványosabb show-műsort adja elő. Kevésbé számít a rutin, inkább az, hogyan tudod eladni magadat.

Példa: nem úgy van, hogy csak lekapod a biztonsági övet bekattintod és indulsz, hanem szép nyugodtan balra fordulsz, figyeled, hogy hová nyúlsz a B oszlopon, kiakasztod a helyéről, majd jó nagy ívben leemeled, aztán lenézel jobbra az ülések közé, és megfontoltan betolod a helyére. Ellenőrzésképpen látványosan megmozgatod, hogy tényleg jól zárt-e, sőt a tenyereddel a mellkas magasságában meggyőződsz arról, hogy a rugós szerkezet valóban feszíti-e a hevedert?? Vagy pl. a belső tükörbe elég lenne úgy belepillantani hogy meg sem mozdul a fejed, csak egy szemed villan oda. (hiszen az előbb oly sokáig és annyira precízen állítgattad a tükröt).

De nem!

Te látványosan fölemeled a fejed, aztán jobbra a tükör felé fordítod, és amikor az agyad (vélhetően) földolgozta a látványt, talán még egy kicsit biccentesz is, jelezve, hogy "igen, jól látom a mögöttes forgalmat, úgy tűnik, minden rendben".

(naná, hogy ilyenkor a hátsó ülésen helyet foglaló oktatónak is kijár egy rövidke szemkontaktusod, hogy Ő is látta-e, ahogy Te láttad, amit láttatni akartál?)

Szóval mindent lassan nyugodtan, majdhogynem körülményesen illik előadni, hiszen Te még "csak" tanuló vagy, majd ha annyit vezetsz, mint a Vizsgabiztos úr, na majd akkor lesz rutinod.

Mindezt egy fölösleges bohóckodásnak tűnik, de ha ez az elvárás, akkor azt a félórát végig kell játszani.

Sok sikert hozzá!

2019. máj. 31. 09:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ha nem felejtem el, vizsga után én is mesélek😁
2019. máj. 31. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!