Valóban túlzás első autót venni 1,5 millió értékben?
Jogos a családom reakciója?
Figyelt kérdés
Hamarosan szeretném megszerezni a jogosítványt és szóba került otthon az autó választás. Úgy vagyok vele, hogy nem akarok 3 ajtós, 20 éves "városi női" autót, hanem "nagyobb" 5 ajtós járművet.
Direkt úgy igazítom a jogosítvány megszerzését, hogy az autó árát megkeressem és ne apám döntse el és helyettem vegyen autót. Viszont így is kapom az agymosást, hogy felesleges, "160 centisen ne akarjak nagy autót" és még sorolhatnám.
Rendjén van, hogy 25 évesen ennyire le akarnak szabályozni a szüleim?
Szerintem egy kezdő sofőrnek még veszélyesebb egy öreg, műszakilag (is) instabil autóba beleülni, amikor még nem is olvassa jól az autó jelzéseit, hogy mikor miből lehet baj:(
2019. márc. 2. 13:55
22/37 anonim válasza:
30 éves nő vagyok, nincs jogsim. Páromnak is csak tavaly óta. Rögtön vettünk is autót. Én megvoltam nélküle is, párom ragaszkodott hozzá, hogy egy "rendes" autó legyen. Eredetileg egy ezer éves Swiftet terveztünk, párszázezerért, végül mire oda jutottunk, a párom már mindenképpen nagyobb/jobb autót akart. Végül vettünk egyet, valamivel egymillió felett volt. Aztán tudod, mi történt? Kb másfél hete volt meg a kocsi, máris koccantunk. Nem lett nagy gáz, a másik kocsin meg se látszott (a vonóhorognak mentünk neki), meg a mienket is ki lehetett kalapálni, alig látszik. Azóta még pár helyen meghúztuk, volt, hogy egy parkolásnál két oldalán is, meg néha nem sikerül váltani sem. Minden egyes ilyen alkalommal gondolatban a fejemet fogom és azt kérdezem magamtól, miért nem volt jó nekünk gyakorolni egy ezeréves Suzuki... Pedig nem is arról volt szó, hogy évekig kuporgattunk, mire összejött az autó ára, ketten megkeresünk majdnem ennyit egy hónapban. de amíg az ember nem tud üzembiztosan vezetni, teljesen hülyeség egy drága autó.
2019. márc. 2. 14:16
23/37 anonim válasza:
Teljesen rendben van, nem kell roncs autót venni csak azért, mert első lesz.
2019. márc. 2. 14:19
24/37 anonim válasza:
Miről beszélünk?
20 éves német selejtezésű wről vagy 6-8’éves skodáról?
2019. márc. 2. 14:30
25/37 anonim válasza:
1,5 millió kocsiért aprópénz, inkább mondjuk úgy, hogy ezalatt nem is érdemes venni. Szerencsésnek kell lenned, ha kiakarsz fogni egy alig 10 éves, jó állapotú kocsit ennyiért. Ilyen költségvetés mellett Suzukit nézegetnék.
2019. márc. 2. 14:39
26/37 anonim válasza:
Utolsó! De jó neked, hogy ez apró pénz. De szerintem te ennyi pénzt még az életben nem láttál. Csak itt akarsz menő lenni. :D
2019. márc. 2. 14:58
27/37 anonim válasza:
Ezt a saját otthonos előrébbvaló f**zságot felejtsétek már el. Ki akar 30-40-50 éves koráig a csöves tömegközlekedéssel utazgatni? Aki akar az menjen, ezért van fullon minden jármű, mert inkább sz*rrágoskódnak az emberek. Kössz én kihagyom.
2019. márc. 2. 15:05
28/37 anonim válasza:
Nem azt írtam, hogy aprópénz, azt írtam, hogy "kocsiért aprópénz". Rajtam kívül kb. még egy tucat ember leírta, hogy 1,5 millió Ft egyáltalán nem nagy összeg egy kocsiért még használt piacon sem. A személyeskedést nem tudom mire vélni, ha kisebbségi komplexusod van ne itt éld ki.
2019. márc. 2. 15:25
29/37 anonim válasza:
"Ezt a saját otthonos előrébbvaló f**zságot felejtsétek már el. Ki akar 30-40-50 éves koráig a csöves tömegközlekedéssel utazgatni?" Igazad van! Hiszt buszon utazni sokkal cikibb mint harminc évesen anyuék nyakán lakni..
2019. márc. 2. 17:02
30/37 anonim válasza:
Előző albérletről nem hallotál,külföldön nincs ez saját ház mánia,albérlet van meg bérház,nem egy házért gürcölnek 20 30 évig aztán az se lesz meg a végén busz se.. Sose értettem ez a tulajdon mániát főleg nem pénznyelő kertes családi házakra amitől én speciel vakarozok..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!