Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban túlzás első autót...

Valóban túlzás első autót venni 1,5 millió értékben? Jogos a családom reakciója?

Figyelt kérdés

Hamarosan szeretném megszerezni a jogosítványt és szóba került otthon az autó választás. Úgy vagyok vele, hogy nem akarok 3 ajtós, 20 éves "városi női" autót, hanem "nagyobb" 5 ajtós járművet.

Direkt úgy igazítom a jogosítvány megszerzését, hogy az autó árát megkeressem és ne apám döntse el és helyettem vegyen autót. Viszont így is kapom az agymosást, hogy felesleges, "160 centisen ne akarjak nagy autót" és még sorolhatnám.

Rendjén van, hogy 25 évesen ennyire le akarnak szabályozni a szüleim?

2019. márc. 2. 11:28
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
25%

Tekintsünk el az ártól, mondj érveket a nagy mellett, ellenérveket a kicsiről. Várom kíváncsian...

Gondolom, nekik is lehet a porbléma, hogy semmi észérved nincs a nagy mellett, csak az kell és kész. Szíved joga azt megvenni, nekik meg joguk van a véleményükhöz.

2019. márc. 2. 12:54
 12/37 anonim ***** válasza:
41%
Ha már megteremtetted az egzisztenciád és nem a nyakukon élsz akkor nem jogos. Ha még a szüleidnél élsz jogos.
2019. márc. 2. 12:56
 13/37 anonim ***** válasza:
83%
Az autó méreteinél elsősorban azt vedd figyelembe, hogy könnyű legyen vele parkolni. Egyébként a méret meg az ár nem feltétlenül arányos egymással (ld. Smart). Nem tudom, hol fogod használni, de Budapesten úgyszólván mindenhol nehéz parkolni, egy kisebb kocsi előnyös lehet.
2019. márc. 2. 13:06
 14/37 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is kb. ennyibe került az első autóm. Használt, nem nagy, nem luxus, de azért egy normális autó, ami nem hagyott cserben. Ez egyáltalán nem sok egy autóra. Sőt! Pár százezerét ezer éves csotrogányok vannak, aztán állandóan lehet menni a szervizbe.
2019. márc. 2. 13:07
 15/37 anonim ***** válasza:
75%
Hány havi fizetésedet teszi ki az autó vételára?
2019. márc. 2. 13:20
 16/37 anonim ***** válasza:
79%
Ha külön élaz, külön rezsid, fizetésed van, azt csinálsz amit akarsz. Ha velük élsz, függsz tőlük valamilyen módon, akkor jogos hogy beleszólnak. Amúgy meg: az első kocsinkat (amit 16 eve friss jogsival vrttünk) kb 5x törtük meg. Sajnos a jogsihoz rutin is kell, azt meg egy kisebb kocsival könnyebb megszerezni. Könnyebb parkolni, garásba beállni egy kisebb autóval. Amúgy 5 ajtós kocsi rengeteg van. 700-800ezerert már tök jókat kapni, amik fenntartása, javítása nem egy vagyon. Megvenni a kocsit a legkönnyebb, aztán jönnek a fenntartási költségek. A mostani családi kocsink 10 éves, 1,2 milliót ér kb, nem egy kis vacak, nem egy full extrás kocsi, de a célnak megfelel. 5 eve a mienk, nem törtük, megbízható. Külön élünk, így csak saját döntes hogy milyen kocsink legyen.
2019. márc. 2. 13:20
 17/37 anonim ***** válasza:
62%
Milyen fajta kocsit néztél ki?
2019. márc. 2. 13:32
 18/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem túlzás. Ennyi egy 6 éves kiasautó, vagy 8 éves kompakt. Amit ajánlok, hogy ne alufelnis autót vegyél, hanem dísztárcsásat.
2019. márc. 2. 13:45
 19/37 anonim válasza:
100%

Szerintem feleslegesen tervezel előre. Majd meglátod a tanuló autó méretén, hogy milyen kocsiban érzed magad biztonságban.

A. 1,5 millió nem olyan hatalmas pénz.

Ezt a lakás dolgot meg hagyjuk már. 10 éve van autóm, lakásom most 1 éve. 29 éves vagyok. Most akkor eddig bérautóval kellett volna járnom?

A kocsi nálam töredéke volt az ingatlannak.

2019. márc. 2. 13:47
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

25 évesen a saját döntésed, hogy milyen autót veszel. Neked kell megvenni és fent tartani majd, a te dolgod milyet választasz. Elméletileg újabb és jobb állapotban lévőt tudsz venni, mint ha csak pár száz ezret szannal rá. Lehet jobban jársz így. Sokan beleugranak első autokent 25-30 éves modellekbe, amiket utána egy vagyon szervizelni. Lehet egy 5-10 éves kocsival jobban jársz.

De igazából a te döntésed, ne hagyd, hogy apukád beleszòljon.

2019. márc. 2. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!