Azok a huszonévesek, akik 4-5 milliókért vesznek autót, miből van rá pénzük?
#20 politika és tarsadalom, ezeket nem tudod szétválasztani és ha árnyalt képet akarsz kapni egy kérdésre, meg kell vizsgálnod mindkét területet, mert csak így tudsz logikus és következetes megállapításokat, összefüggéseket mondani. Orbánról én se beszéltem, miért, csak orbán alatt volt korrupció? Csak orbán alatt volt sikkasztás? Csak orbán haverjai gazdagodtak meg? Csak orbán haverjai kerültek jó pozícióba? Csak orbán kormányzott a rendeszerváltás óta eltelt 30 évben?
"De elhiheted, hogy külföldön, sokkal kevesebb az irígy ember. Elmész mondjuk Németországba, vagy említsek egy szegényebb országot, Ukrajna. Nem fikázza egymást a szomszéd meg a lakosság (persze van kivétel!!) hanem segítik egymást."
Ugyanezt írtam én is, csak meg is magyaráztam mi az oka ennek.
"Én éveket toltam el egyetemen sajnos.
A kérdés szempontjából van értelme. Nem mindegy, hogy 100+ ezreket kell alapból elköltened, plusz még időd sincs dolgozni rendes állásban egyetem mellett. Vagy otthon laksz és dolgozol teljes állásban, sokkal többet félre lehet tenni."
Ha ez sajnos, akkor én is 5 évet jártam egyetemre. És nem olyan szakra, ahol el lehetett lébecolni. Esélyem nem lett volna mellette külön dolgozni. Nem is laktam otthon. Mivel 200km-re tanultam otthonról, kivitelezhetetlen volt, hogy naponta járjak. Viszont meg sem fordult a fejemben, hogy amíg tanulok, addig is autóval kellene járnom. Nem tudtam volna fenntartani, a szüleimtől pedig nem lett volna képem autóra tarhálni. Jártam busszal, vonattal, diákjeggyel. Kibírtam. Elkezdtem dolgozni, gyűjtögetni a pénzt. Abból vettem az első autómat egy akkor 7 éves alsó-középkategóriás átlagautót. Azóta eltelt 12 év, a pénzem azóta is gyúlt, arra költöttem, amire kellett, a többit nem szórtam el. Aztán most már végleg nyugdíjaztam a régi autómat, mivel momentán más sürgős nagyobb összegű költeni valóm nincs, vettem egy új autót.
Én már csak ilyen értéktelen, "puhán" dolgozó, link ember vagyok, nem úgy mint az egyik válaszoló öccse, aki olyan faxa legény, hogy mindenre telik, de ő egy cseppet sem dicsekszik.
Boldog Karácsonyt! :)
Gyengébb hónapban szorozd meg 2-vel. Nem kell szűklátókörűnek lenni és nem sírni kell amikor ott a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!