Azok a huszonévesek, akik 4-5 milliókért vesznek autót, miből van rá pénzük?
Lassan 30 vagyok, de 2,5 év munkájával összegyűjtöttem közel 7 millió Forintot. Simán vehetnék egy 4-5 milliós autót.
Arról ne is beszélünk mennyi pénzem elment már utazásra és 10 év albérletre egyetem mellett, szintén több millió összegek. Sok ismerősöm sokkal hamarabb kezdett dolgozni mint én és otthon laktak, ezzel spórolnak csomó pénzt.
Igazból autón kívül csak a lakás amire gyűjteni kell, azok viszont Pest környékén 25-30+ milliótól indulnak. És már az agglomeráció sem igazán olcsó.
És lehet ezer ok még. Több egyetemi ismerősöm már tanulás mellett vállalkozott, maszekolt, és 1-1,5 milliós autókat tudtak venni.
Vagy sok esetben ismerőstől vesznek autót relatív olcsón. Munkatársam pár éves felső-közép kategóriás autóját valami vicc áron számították volna be az új autója árába, ezért inkább ugyanazon az áron tovább adta ismerősi körön belül. Úgy volt vele, hogy hirdetni nem akarta, nincs arra ideje. És így az ismerős is jól járt.
De még ha "apuci tolja alá" abban sincs semmi bűn. Szerintem minden normális ember venne autót a gyerekének ha tellene rá.
Vagy sok helyen a céges autó sem a Fiesta, projektvezető ismerősömnek már 4-5 éve is A3 Audi-t adtak.
2 eset lehetséges szerintem....
1. hitelt vesznek fel és valamennyi önrésszel megveszik
2. szülői, nagyszülői támogatással (adnak bele pénzt vagy egyszerűen "itt van fiam 3 millió vegyél egy autót magadnak")
Nekem is van ismerősöm aki most kapott 18 évesen egy elég jó BMW-t, miközben még jogsija sincs. :)
Gondolom nem kell mondanom milyen etnikumúak :)
Azt kétlem, hogy valaki össze tudna spórolni ennyi pénzt pár év alatt, max. akkor ha nagyon nagyon jól fizető állása van és a szüleivel él, nem kell fizetnie rezsit stb, nem vesz magának drága telókat, ruhákat, parfümöket stb...
Meg kell tudni tanulni a pénzzel bánni.
20 éves létemre, van 1 millió forintnyi félretett pénzem, és még mellette minden más is megvan, amire szükségem van egyetemistaként.
Most nem azért, hogy védjem a “sorstársaim”, de az átlag ember ennyi pénzből (4-5millió) inkább jó autót vesz, amit használni is tud, és nem hagyja szerelőnél az árát.
Az meg, hogy egy mérnök 3-as golffal jár, semmit sem jelent. Emellett lehet, hogy 40milliós házban él és a felesége jár a legújabb 7-es BMW-vel.
Csodálkoznak az emberek, hogy “miből tudja megvenni?” ? Nem issza el a kocsmában, se nem dohányzik, se semmi. Valószínűsíthetően nem 8 általánossal helyezkedik vezető körüli pozícióban.
De a legfontosabb, hogy a sok irígy ember,/mint a kérdező is/ az utólagos hibáját így éli ki, hogy nem járt egyetemre, főiskolára. Nincsen ezzel semmi baj sem, a gazdaság minden szegletét le kell fedni, csak akkor ne csorgassa a nyálát a másikra, aki megdolgozott azért, amit elért.
Emellett, hogyha valaki egy prémium autóval jár, honnan tudod, hogy milyen körülmények között él?
Ez a legnagyobb baja a magyarok 90%-nak, hogy a másikra mutogat, de nem tesz ellene, hogy az ő helyzete is jobb legyen.
Min csodálkozunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!