Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Huszonévesek akiknek nincsen...

Huszonévesek akiknek nincsen túl nagy iskolai végzettségük ti "hol tartotok" a életben?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom merre induljak el mit csináljak stb.Ezért teszem fel ezt a kérdést semmi rossz szándékom nincsen vele.

Én 23 éves vagyok.Van egy érettségim ami tiszta kettes-hármas lett.Egy időben sokat tanultam de nem lettem sokkal jobb így inkább megelégedtem ezzel.

Ezután elmentem lakatosnak de nagyon ügyetlen voltam benne.Ezt követően külföldre mentem egy hús üzembe csomagoló egy egyéb betanított munkákat végezni alapszintű német nyelvtudással.Kint a rokonoknál laktam így félre tudtam tenni a pénzem.

Most itthon vagyok.Szülőknél lakom tudom ezért most sokan megszólnak majd.

Nem tudom mivel kellene foglalkoznom mibe fogjak bele..külföldön vagy itthon ?

Szeretnék szórakozni is mivel erre korábban nem volt lehetőségem.De pénzt megtakarítani az én "tudásommal" csak kint lehetne.

Vannak mások hasonló helyzetben esetleg ?

2018. dec. 19. 21:38
 1/6 anonim válasza:
100%
10 ből 8 an így vagyunk.
2018. dec. 19. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Mihez értesz?
2018. dec. 19. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

Bár a helyzetem nem kimondottan hasonló, a címre válaszolva...

Nekem csak érettségim van, sem OKJ, sem egyetem.

Az egyetemet (infó) elkezdtem, de nem fejeztem be, viszont érdekes módon nem azért, mert nem ment a tananyag, hanem mert úgy éreztem, csak gátol a haladásban: egyrészt alacsony színvonalú volt az oktatás a piaci szintekhez képest, másrészt mindenhol hülyékkel voltam körbevéve (viszonylag kevesen jelentkeztek mert relatíve nehéz szak volt, ezért alacsonyak voltak a ponthatárok, ami oda vezetett, hogy az egyik legnehezebb szak tele volt tehetségtelen idiótákkal). Harmadrészt szinte mindent megtanultam előre, így teljesen feleslegessé vált, hogy benn pusztuljak a padban.

Már az egyetem alatt is éveken át saját appokon dolgoztam, sokáig nagyon nagy nélkülözésben kellett élnem, de ezek nemrég elkezdtek igen szép pénzt termelni.

Nincs diplomám, nincs papírom, de mire barátaim/kortársaim kijöttek az egyetemről egy jó diplomával, amivel aztán elkezdhettek pályakezdő fizetésekért dolgozni valahol, addigra én már 1 millió felett kerestem havonta. Elég nagy elvárások voltak felém, így elég nehéz volt beadni a közelieknek, hogy nem lesz diplomám, de mostanra kezdik megérteni, hogy évekkel ezelőtt miről beszéltem.

2018. dec. 20. 12:09
 4/6 A kérdező kommentje:

# 2 Tulajdonképpen semmihez.

Pár hobbim van.De azokra nem lehet építeni.

2018. dec. 20. 15:06
 5/6 anonim ***** válasza:
21%

Érettségim nekem is van, de szakmáról kidobtak, mert a tanárommal ugyan arra a csajra hajtottunk (osztálytársra).

Szóval iskolázottságilag egy szinten vagyunk.

Először magánnyomozónak dolgoztam (ismeretségi alapon jutottam be), aztán a legnagyobb megrendelőnknek, egy ingatlankereskedőnek 5 évig (kemény volt, sokan nem bírták).

Most ingatlant (telek) adok-veszek, jó buli, jól is megy... a baj az hogy már 28 vagyok, de ha 23 lennék és itt tartanék, hihetetlenül örülnék : )

Az az 5 év szó szerint elveszett - tapasztalatot és tudást szereztem, de... hosszadalmas volt, túl sokáig húzódott.

2018. dec. 20. 19:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha rám hallgatsz, angolul tanulsz, és bizony a neten rengeteg dolog van. Hátha megtetszik valami.
2018. dec. 20. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!