Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most hogy a PSA tulajdonába...

Most hogy a PSA tulajdonába került, az Opel is le fog süllyedni a francia autók erősen kifogásolható minőségére?

Figyelt kérdés

2018. dec. 10. 07:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem meg amit itt belinkelterek ebből jobban tetszik a Peugeot belseje.
2018. dec. 11. 08:48
 22/25 anonim ***** válasza:
27%

"Mégis mi lenne a baj ezzel a i-cockpittel?"

Részletezzem? Bármit írok, tudom, hogy abba bele lehet kötni. Ahogy írtam az ízléssal kár vitatkozni, de ha már kérdezted a szubjektív személyes meglátásom, ami nem iránymutatás, nem kinyilatkoztatás, vélemény:

- Nekem baromi kényelmetlen volt, hogy az ölemben van a kormány, a műszeregység pedig e felett. Nyilván ez megszokás kérdése. Ha huzamosabb ideig ezt vezetném, lehet a normál megoldás hatna furcsán.

- Műszerfalból kimeredő tablet. Tudom, most ez a divat, sok gyártó alkalmazza ezt. Nekem esztétikailag és mechanikailag is jobbnak tűnik, ha szépen be van integrálva a műszerfalba. Persze túlzásba se kell esni. Pl a VW csinálja azt hogy lerakja a kijelzőt majdnem térdmagasságba. Az a másik véglet ami nem túl szerencsés, mert nagyon elviszi a tekintete az útról.

- Túldíszített karácsonyfa effektus. Nekem ránézésre egy összevisszaság az egész. Szögletes, kerek, rombusz és szabálytalan formák össze-vissza dobálva. Minden más szögben áll, ugyanakkor a párhuzamos vonalak is megjelennek. Az én szememnek hiányzik az összhang. Ugyan ez a helyzet a most kapható Civic külalakjával, vagy a C-HR-rel. Mindent és minden formát megpróbálnak rábiggyeszetni. Amiatt egy túlzsúfolt zsibvásár lesz az egész autó. A kevesebb több lenne. Letisztultabb, elegánsabb lenne tőle az egész autó.

- Azok a nagy krómozott szögletes gombok a középkonzolon olyanok, mintha valai 80-as évekbeli sci-fi képregénybeli űrkapszulát próbálnának másolni. A váltó melletti anyósülés felőli peremnek mi a funkciója? Ez védi a váltót, nehogy az utas menet közben nehogy belepiszkáljon? Ezt csak szimpán nem értem minek oda.

Kb ezeket gondolom az i-cockpitről és errős a beltérről, amit még egszer hangsúlyozom, nem vitaindítónak szánom. Nyilván van olyan, akinek pont ez tetszik. Ezt is elfogadom, nem vagyunk egyformák. És ez nem is baj, sőt.

A mostani autóvásárláskor három dolog miatt maradtam az Opelnél. Az utolsó körben az Opel mellett egy Volvo és egy Mazda maradt még versenyben:

- A beltér (nekem) messze ennél a legszebb, legjobban eltalált. A Mazda a tablatje miatt helyből kiesett nálam. A Volvonak a kis kijelzője, jól besüllyesztve, nekem olyan jó 10-15 évvel ezelőtti irányzatot jutatja eszembe. Új autónál pedig innaovatívabb autót szerettem volna. A síkba beintegrált 8"-os érintőképernyő pedig inkább az.

- Az Opelnél kaptama listaárból a legnagyobb kedvezményt. Ugyan abba az árba egy Opelből jóval gazdagabb felszerletség belefért, mint egy Volvoból. Emellett ismernek a helyi márkaszervizben. Ott van a megbízható szerelőm, akivel minden szempontból elégedett voltam az előző autóm szervizelésével kapcsolatban is. Ez sem elhanyagolható szempont.

- A most 2018-ban vásárolt Opelem az utolsó GM-fejlesztésű Opel. Hogy a PSA fejlesztések hogy válnak be, milyen lesz a PSA-Opel majd kiderül... A bizonytalanság nálam sosem pozitívum, ez is inkább a "most vagy soha" alapon ösztönzött a vásásrlásra.

2018. dec. 11. 09:35
 23/25 anonim ***** válasza:
38%
A pezsók belseje valahol a bányászbéka segge alatt van. Mikor jön már valaki, aki megmondja a főnökségnek, hogy a nyomi kormány, meg a felette levő műszerek iszonyat gázak.
2018. dec. 11. 10:44
 24/25 alf ***** válasza:
62%
fárasztó ez a francia autó téma...
2018. dec. 11. 11:46
 25/25 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy rosszabb lesz. Nem rossz autóknak tartom az Opelt, de nem is vagyok odáig értük, egyik autónk meg pont egy PSA lett, aztán azt meg nem érdekem fikázni.
2019. jan. 30. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!