Gyártanak még normális benzines autókat?
"Az Opel Astra K modelljeiről azt mondják, hogy kegyetlen lomha."
Ez saját tapasztalat? Mert ha nem, ajánlom hogy menj el a legközelebbi szalonba! A tesztvezetés teljesen ingyenes és semmire nem kötelez.
Nekem ugyan dízel van, de vásárláskor gondolkoztam benzinesben is. A legtöbb szalonban 1.4T tesztautó van. 150Le, 250Nm nyomaték mozgat egy kicsivel 1,3 tonna alatti tömeget. Tehát abszolút nem lomha. A teljesítménye a korábbi 1.8-as szívó Opel motornak felel meg kb, a nyomatéka még annál is több. Azért nem vettem, mert félek az LSPI jelenségtől, amire ez a motor hajlamos.
Próbáltam az 1.6T motorral is ezt az autót. Ez már LSPI-tő mentes. 200Le, 300Nm, szerintem nagyon meggyőző, kifejezetten sportos. Én még senkitől nem hallottam olyat, hogy 200Le-vel egy nem túl nagy autó kegyetlen lomha lenne.
Végül a fogyasztás miatt maradtam a dízel mellett, mert rendszeresen 200km-re autópályán ingázok.
#12 Én a sima 1,4-es 101 lóerős K Astrara gondoltam, hogy lomha.
Egyébként nem értem miért pontoztátok azokat, akik szintén kritizálják a turbós motorokat. Egyszerűen tényleg szarok. Érdekes, hogy egy pár éves turbóbenzines autónak már kezdenek motorikus hibái lenni, míg egy régi szivobenzines Opel, VW, vagy Toyota kiment a világból. Környezetvédelem ide vagy oda, a Mazda meg tudta oldani szivobenzines motorral is és még nem is fogyaszt sokat, akkor a VW vagy a többi gyártó miért nem tudja?
"hogy egy Passat VIII normális felszereltséggel 10 millió fölött van kicsivel, miközben egy Mazda 6 megbízhatóbb motorral 8-9 millióból simán megvan."
Csak 1-2javítás: Hasonló konfiggal a Mazda6 nem sokkal olcsóbb mint a Passat és ugyebár a Passatra tudsz még kedvezményt kapni a kereskedésbe, a Mazda viszont fix áron "dolgozik".
Illetve lehet hogy Passat konkurens a Mazda6, de méretileg inkább Golf kombi és Octavia kombi az ellenfele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!