Eladnátok egy 19 éves autót aminek az egyetelen gondja hogy már kissé csúnya és ciki vele megjelenni?
Van egy 1999-es évjáratú Hondám. 1400 cm3 négyajtós, klasszikus régi Honda.
Most ment át a műszaki vizsgán. Kellet kicsit javítani vizsga előtt, de a vizsgán vágülis oké volt a dolog.
Tehát 21 éves koráig még hajthatom.
Gyakorlatilag semmi baja nincs, meg vagyok vele elégedve, a kilométeróra állását nem tudom, hoyg valós-e mert már használtan vettem, most kb 140 ezret mutat, de a régi Honda motornak jelenleg semmi baja nincs, erős, hangja szép, bírja autópályán a tartós 130-at (Németországba is ezzel megyek ki néha, probléma nélkül természetesen) tehát a japán jó munkát végzett vele a 90es években.
A többi kritikus részeivel pl váltó, kormánymű, kuplung stb semmi gond nincs.
Az egyetlen probléma az autóval a "külalakja", azért már látszik rajta a 19 év. A festése (piros) már nagyon matt, kopott, le kéne festeni uygebár....de hát 19 autót festetni??. A belső tér tiszta, igényes karbantartottam...de látszik rajta a 19 év....nem ártana áthuzatni az üléseket is pl....de 19 éves autónál?
A volánnal a fröccsöntött eredetileg fekete műanyag műszerfal már inkább szürke mint fekete, matt, kopott az is vhogy lehetne szépíteni....de 19 éves autónál?
Egyik első lámpa mellet és egyik hátsó kerék mellett van némi karcolás, ki kéne gittelni aztán kikeverni a színárnyalatot és átfestetni, vagy az egész autót festetni ahogy írtam....de 19 éves autónál?
Ezekből a problémákból kifolyólag a munkahelyen nekem volt a legrosszabb autóm - mármint kinézetre - és olyan
helyen dolgoztam, ahogy presztis volt hogy ki mit vezet. A 20 éves gyakornokok szebb autóval jártak. Innen most nemrég kirúgtak, de ha netán egy komolyabban ilyen menőzős
céghez kerülök megint vigyorogni fognak rajtam az autó miatt, vagy pl ha el kell menni egy partnerhez, ott már ezzel az autóval nem lehet megjelenni...kérnem kell egyből cégautót. És még mi lesz ha az autó 21 éves lesz...
Sztem értitek mikre gondolok.
Tehát jó lenne egy jobb autó, de most adjak el egyet másikat aminek kb semmi baja nincs műszakilag? Új autóra nincs pénzem...
Ha pedig veszek egy használtat pl 1 millióért, akkor mindig benne van a pakliban hogy pl besüla motor egy hét múlva, netán eltűnik egy sebesség stb, senkinek nincsen röntgen szeme mikor használt autót vesz...biztosra nem lehet menni.
Tehát ha ezt eladom, és veszek egy szépet amivel pedig 1000 gond lesz akkor kiugrok az ablakon....
Mi a véleményetek?
Nezd, van egy vadi uj mustangom hetvegere, egy 3 eves mazda 6om csaladinak, es nem egyszer egy 2002es hondaval jarok vasarolni ugyeket intezni. Nincs vele semmi bajom, szeretem, ujkora ota van meg es semmi baja nem volt meg, ugy terveztem ha tonkremegy egyszer eladom hiabasan. Hat nem ment tonkre meg.
Szoval ez van a legjobban a lepusztult autokat szeretem nem kell felteni, az hogy mit gondol az egykettes golfbol robi a robot ha meglat a tizeneves autoban erdektelen.
Ja igen, azt még elfelejtetetm hogy a fogyasztása is elfogadható az autónak: autópályán tartós 130-nál 7,5-8 liter, főútvonalon tartós 90-nél kevesebb olyan 6,5-7 körül. Városban szaladglásnál forgolódásnál és 50km/h-nál 8-9-10 liter.
Benzines.
Tehát a fogyasztása is elfogadható, nem rekordalacsony, de elfogadható...
Aki egy autó alapján ítél embereket,az egy primitív majom.
Ha egy munkahely az autód miatt ítél,nem pedig a munkavégzésed minősége miatt,az egy köcsög munkahely,hacsak nem felvételkor ki volt kötve a saját fiatal modern autó,egyébként meg adjanak céges autót.
8-10 éves kocsiknál már igencsak jönnek elő a többszázezres javítani valók,tehát ugyanolyan rossz a helyzet(ismerek nem egy ilyet),sőt lehet hogy rosszabb ezeknél a modernebb kocsiknál.
Hitelre új autót venni szerintem a legnagyobb hülyeség,bár mindenki maga dönti el.
Én egy 20 éves kocsival járok,és teszek rá magasból,hogy ki mit gondol,viszont komoly ingatlanbefektetésem van,aminek több értelmét látom,mint egy új kocsinak.
Van olyan ismerősöm,nem egy,aki csilivili autóval jár,meg persze drága okostelefonnal,aztán putri egyszobás albérletben lakik,meg fizeti a hitelt a sok kifelé csilivilinek látszó vackok után.Na most ez utóbbi mennyivel jobb?
Tartsd csak meg azt a jó kis Hondát :)
a Honda sosem csúnya, és sosem ciki vele járni. Ergo: ne vegyél másikat(most megmentettelek egy ablakonkiugrástól)
az igaz, ha koszos, matt, akkor az nem előny, de ha ezekre ügyelsz, mindig csillog, sosem hagysz rajta sarat, a gumik is jó állapotban vannak, és nem sárosak, akkor örök darab
na jó...nem árt, ha belül is tiszta, nem ülsz szétdobált mekis dobozok, poharak közé..
hajrá Hondások!
Anno évekig egy öreg 120-as Skodát használtam. Tudtam mennyit bír, ismertem a korlátait, és nem akartam azokat túllépni. Ahogy szépségversenyre sem akartam benevezni ;) Viszont minden nap használtam és nem aggódtam amikor amikor szakadt a jeges eső. Ellentétben a kollégámmal akinek a drága nullkilométeres prémiumautója "JAJDEKÁRÉRTE" felkiáltással pihent a meleg garázsban. A tulaj meg vacogott a buszmegállóban.
Szerintem a Te autód, senki sem vakkanthat bele, hogy hány éves, mennyire matt a fénye, vagy hogy hová szaladtak belőle a lovak, stb.
Egyszer egy sokkal fiatalabb agilis kolléga szóvá tette, hogy miért tartok egy ilyen öreg hulladékot? (szó szerinti idézet).
Azt válaszoltam: én még nem bírtam annyit lopni, hogy újabb legyen. ;)
Többet nem kérdezte......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!