Audi a3 1.9 TDI 110le kocsimmal teli tankkal 800 km-t tudok elmenni 120-130 az utazom varoson kivul, az atlag folyasztas 5liter lenne gyarilag 100on nekem 7 jon ki (nem csopog nem ereszt semmi) ekkora kulonbseg lehet ilyen sebbessegeknel?
Elektromos adagolós vagy pédés? Esetleg CR?
Lehet chip, lehet turbo, lehet adagoló, lehet csúcs.
Vagy akár teljes generál is kelhet.
Nekem Golf IV-ben volt ez a motor.
Az csak eg szép álom, hogy 130-nál megáll 5 literben...
90-nél talán, tojással a pedál alatt, pályán 6-7 liter, sebességtől, dinamikától függően.
El ne hidd hogy 5 l. a fogyasztás.
Persze te meg mondjad hogy 4,5.
Azért nehogy már a híresen takarékos TDI 7 litert fpgyasszon gázolajból autópályán. A mi B5 Passat Variantunk 1,6 szívó-benzinmotorral fogyaszt 7 litert ha 130-al toljuk neki (természetesen bekapcsolt klímával) 100 kilóméteren keresztül. Ténylegesen ki volt próbálva.
Ja és ebben a motorban már benne van a Föld-Mars távolság kétszer, valamint az olaj is folyik belőle.
Egyébként 130-nál 4000-et forog.
Utolsó, mint írtam, 6-7 liter, tempó és dinamika függvénye.
Ezt kicsit jobban értelmezve:
130, tempomat, gyorsítás, lassítás nélkül, akkor 6 liter körül, függően esetleg a nagyfelnitől, gumiminőségtől stb stb. 150-nél ugyanez már 7 liter körül van.
Ja és 90-es tempónál kúszik le 5-5,5 literre.
Nyilván mindenki a 90 lóerőssel elérhető minimumra csodálkozik rá, azért van +22% teljesítmény, ami nem magától jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!