Melyik olcsóbb új autónak a legjobb a finanszírozása?
Akkor ezek szerint nálad nem ugyanaz az internet van a legolcsóbb astra az 4,4 milla (tegyük fel, hogy 3.9-re lealkudható), itt a link: [link] viszont ebből egy 6 vagy akár 5 éves példány lazán kijön 2,5 millióból, [link]
ez viszont nekem akárhogyan is nézem de alsó hangon is ha tényleg csak 300 ezer a plussz a hitelben de egy 1,7 millás bukta, na nekem erre egy 400 ezres fizuval nincs keretem
Jó, most nem az az érdekes, hogy konkrétan kinek mije van.
Én is mindig azt vallottam, hogy új autót hülyeség, meg értékvesztés, meg egyre rosszabbak, de az utóbbi három évben az autószereltetéssel kapcsolatos árak és gondok miatt jutottam ide. Írtam fentebb én is hogy jártam, szembe szomszéd kocsija másfél hónapja lakatosnál/fényezőnél van, hogy műszakira felkészítse. Másfél hónapja motorral jár dolgozni. Esőben, szélben mindig. Azért ez se egy állapot.
Ugyanabban a helyzetben voltam, mint a kérdező.
Olyan szinten elszálltak a munkadíjak, és a használtautó árak, hogy én is új autót vettem.
5.5M-ért vettem, ha nem töri ösze valami gyökér, akkor 10 évesen 2.5M-ért simán el tudom adni (reálértéken).
De ez nem egy német szedán értékvesztése, mert az újonnan 8-9M, és majd ugyanúgy 2.5M-ért megy el 10 évesen.
Ne vegyél fel hitelt magáncélú autóra, nem éri meg.
Annyiért vegyél kocsit, amennyire van pénzed. Azt a kocsit fenn is kell tartani.
Ha kis értékvesztést akarsz akkor Toyota, Honda, Hyundai/KIA
Ezzel a hathavi sablonnal ugyanúgy nem tudok egyetérteni mint a kigurul a szalonból és már nem is ér annyit... ja csak senki nem tud olyat venni ami épp kigurult a szalonból és árulják. Sőt, néha még drágábban hirdetnek is ilyet, hogy nem kell várni rá.
Ez a hat havi dolog is olyan, hogy mi van akkor ha valaki örökölt 25millió forintot (kb. egy komolyabb házat) és akkor most nem vehet egy daciát 2 millióért, mert nem jön ki a hat havi béréből?
Aztán örök életébe a lakatosokat, fényezőket, meg az autószerelőket hajkurássza meg gazdagítja, amazok meg csak a szájukat húzzák mert a régi kocsik olcsó alkatrészein nincs jutalék és nincs kedvük dolgozni vele.
Lehetne erről is egy komoly kérdést kitárgyalni inkább a szerelőknek adja-e az ember a pénzét, vagy inkább a banknak és akkor van autója is ami működik, tud járni dolgozni, foglalkozni a dolgaival. Valamit valamiért.
Egy bizonyos szintig értem a te gondolatmeneted is, teljesen kuka vagy a szereléshez és jobbnak látod ha nem kell az autóval foglalkozni. Annyi a hiba, hogy te 2 végletet ismersz. Az újat és a lekotlott bontószökevényt.
Baromság ez a 6 havi dolog sok helyen olvastam már.Tegyük fel keresek 130 nettót de havonta csak 80-at költök így marad 50ezrem.Semmilyen hitelem nincs.Más esetleg keres havi 200-at van gyerek esetleg hitel jó ha kijön a pénzéből.Az összegek most mindegy a lényeg hogy havonta mennyit tudsz pluszba költeni az autóra.Mások az élethelyzetek ezért baromság ez a 6 havi keresetes dolog...Nem tudom mennyire érthető amit írtam :)
Amúgy Én is autóvásárlás előtt állok és új autó párti vagyok.Ha ford focust veszünk alapul 4,4környékén már lehet venni újat de lehet még alkudni is nem hívtam fel őket.De nekem kissebb is elég lenne fiestára kaptam egy 3és fél milliós ajánlatot névre írva metál fénnyel tolató radarral.1 éves meg 3,1 millió 25ezer km-rel.Nem kérdés melyiket venném de a mostani kocsik annyira kényesek(legalább elmúlt 10 év)hogy megmondom őszintén félnék megvenni egy 5 évnél idősebbet nagyon fontos hogy a gazdája hogy használta.A 3 éves fiesták kevés km-rel 2,8-2,9 körül mozognak 30-50ezer km-el(plusz névre írás,olajcsere...)megint csak inkább újat vennék aztán tudom hogy volt e törve meg mennyi benne a valós km.
Nyilván most van rá pénzem könnyen beszélek de nekem hobbi kocsi kell nem kell mindenáron így amíg nem volt rá money addig gyűjtögettem nem vettem használtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!