Melyik olcsóbb új autónak a legjobb a finanszírozása?
Ez egy maradványértékes lízing.
Épp ez is lett volna a kérdés, hogy melyiknek a legjobb a finanszírozása. Amire eddig csak egy ember válaszolt.
Tehát nem az a kérdés, hogy új autó vs. használt.
A legjobb tényleg a készpénz, ennek ellenére én is hitelt vettem fel új autóra pedig simán ment volna a kp-s vásárlás is.
Én egy közel 5 méteres, új, német szedánt vettem 3.9 millióért sok extrával, nyílt végű lízingre, fix kamattal, 60 hónapra, 52.000 Ft/hó törlesztővel.
Vettem volna én 2 éves 50.000 km-es használtat is féláron, de két dolog miatt nem vettem:
1. Még a 6-7 évesek is bőven 3 millió felett vannak,
2. Nem volt olyan felszereltség és szín amilyen nekem kellett volna.
Sokan azt mondták nekem is hogy hitelt ne/6 havi fizetésből autót/lakást vegyek/aszemétbankotnegazdagítsd/minimum nettó 600.000 fizetés ennyi törlesztőre... tipikus közhelyek...
Mivel fizetem egy ideje ezért már átlátom a dolgokat. Az autóval havonta átlag 1000 km-t megyek, fizetem a CASCO-t, a biztosítást, éves megyei matrica, anyámkinnya.... és köszönöm szépen, de megvagyok, a fizetésem is köszöni jól van, most veszek az előző havi fizetésmaradványból egy 200.000 forintos órát, megyünk 2x nyaralni is külföldre repülővel, és a legjobb kajákat is meg tudom venni... Pedig nincs a 600 nettó közelében sem a fizetésem, és még van egy lakáshitelem is...
Egy titok van az egészben a tudatosság és a felelősség. Pedig a hitel nem hülyeség ha valaki okosan dönt. Mint én. Vagy én sem döntöttem okosan? A 300.000 forint kamat túl sok? Jézus Krisztus színész volt? Pataki Attila pedig UFO? Megannyi megválaszolatlan kérdés amiben az emberiség sosem fog dűlőre jutni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!