Ha 2 évet állt egy autó a szabadban és ez idő alatt egyszer sem volt beindítva, és mozgatva, mikre kell oda figyelni?
Figyelt kérdés
Újra üzembe szeretném hozni az autót, ez egy 2004-es gyártmányú. A leállásig napi használatban volt. Miket kell megnézni, és cserélni? Az olaj és az akkumulátoron kívül? Esetleg a fékeket? A válaszokat előre is köszönöm.2018. jún. 1. 12:45
1/4 anonim válasza:
Üzemanyag váltóolaj ezek leengedése szűrők állapota .
2/4 anonim válasza:
Lehet be fog indulni egyből, de azért ellenőrizd, hog az olaj nem lett túl sűrű e időközben, mert akkor muszáj kicserélni még az első indítás előtt. Indítás után lehetséges, hogy a kerékcsapágy/csapágyak tönkrementek, ami nagyon veszélyes lehet, ezt óvatos próbakörön ki tudod deríteni. A féktárcsák biztos nagyon rozsdásak, eleinte óvatosan fékezz, amíg lassan lekopik a rozsda, a betétnek így sem fog jót tenni. Már ha fog fogni a fék, mert láttam olyat, hogy a sok állásban elfolyt a fékolaj. Próbakör után alaposan ellenőrizd a motorteret, nem e öregedett el valami gumicső, és eresztette el az üzemanyagot vagy egyéb folyadékot.
3/4 anonim válasza:
Az összes folyadék, váltóolaj, motorolaj, fékolaj, hűtővíz, gumi alkatrészek nagy része biztos kuka, ami tömítő funkciót látott el. Aksi nem biztos.
Üzemanyagot én leszívnám a tankból és újat raknék bele.
Üzemanyagrendszert szétszedném.
Nem tudom milyen autó, de nagyon lutri, hogy mennyire nehéz lábra állítani egy ilyen autót, lehet megúszod 200 ezerből, lehet sokkal több lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!