Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közlekedik itt valaki gázos...

Totesq kérdése:

Közlekedik itt valaki gázos Suzuki Swifttel? Rendszerekre és véleményekre volnék nagyon kíváncsi. Gondolkodom rajta, hogy megérné-e belerakatnom egy 1.3-asba?! És persze milyet?

Figyelt kérdés
Swift,gázos

2018. márc. 30. 18:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Érdemes belerakni de szépen ki kell számolni,mikorra térül meg . 20 ezres futás nem sok, km-enként sacc 9 ft-ot spórolnál a gázzal,mert abból több litert eszik ,tehát 180 ezret fognál egy évben. Egy jó gázszett suzukiba mindenestől kb 250 ezer tehát második évben megtérülne és hasznot hozna.

A többi mese ,meg hogy káros a motorra ,veszélyes ,hatalmas költségei vannak ,az mind kamu és arra lehet visszavezetni hogy kóklerek rakták bele a szettet vagy nem volt karbantartás ami minimális, de meg kell csinálni.No meg a magyar ember előbb hisz a kocsmában hallott infóknak mint a szakembereknek.

De mindig azt mondom hogy idehaza legyen is sok sok fanyalgó mert ha mindenki rájönne hogy rengeteget spórol gázzal és átállítaná a kocsit,és minden 2. kocsi gázos lenne akkor a kormány egyszintre hozná a benzinnel az árát. No meg nem elhanyagolható az sem ,hogy mennyire környezetkímélő a gáz.Nem is írok adatokat mennyivel kevesebb káros anyagot termel , csak annyit mondok hogy zárt térbe ahol dolgoznak emberek, egy gázos targonca bemehet és dolgozhat, egy dízel az nem.

2018. márc. 31. 08:57
 12/24 A kérdező kommentje:
Úgy számoltam ha 100 km/800-1000 forinttal olcsóbb akkor megtérül a 150000 forintos bekerülési költség a 15000 km alatt. És ez egy év vagy még kevesebb. Nem számoltam gázszemlét, javítást stb mert joggal feltételezhető, hogy egy év alatt talán nem lehet vele baj. Az meg, hogy kevesebbet érne az autó? Miért is? Nem új korától van benne amiből joggal gondolhatná az új tulaj, hogy biztos millió kilóméter van az autóban. Tudom igazolni, hogy nem. Persze most eladni sem akarnám.
2018. márc. 31. 09:44
 13/24 anonim ***** válasza:
Jól számolsz ,de melyik az a hely ahol egy rendes modern injektoros szettet beraknak vizsgával papírozással együtt 150 ezerért? Ha választhatsz szerintem pótkerék tartályt rakass be az nem veszi el a helyet.
2018. márc. 31. 09:48
 14/24 A kérdező kommentje:
Az lesz. És hidd el, hogy ma ennyibe kerül. Ezért is gondolkodom rajta.
2018. márc. 31. 09:50
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem az a baj hogy kevesebbet ér a kocsi mert nem ér kevesebbet ,hanem nehezebben eladható, mert idehaza sok az okos, aki szerint a gáz robban és tömeghalál apokalipszis lesz ha ő beül egybe. Közben a benzin sokkal robbanékonyabb és ütközésnél a gyenge műanyag benzintartály kireped begyúllad egy szikrától és porrá ég a kocsi ,a durván túlbiztosított nyomáspróbázott acél gáztartály meg túléli a kocsit.Viszont van egy kisebb réteg aki eleve csak gázos kocsit keres . No meg automata a swift az is eladásnál problémás mert idehaza nem szeretik az automatákat.Szóval tovább kell várni a vevőre,de ha meg akarod tartani évekig akkor ez szerintem nem szempont.
2018. márc. 31. 09:56
 16/24 anonim ***** válasza:
Ha 150 ért tudsz helyet ahol mindenestül berakják ,akkor ne sokat vacilálj az nagyon jó ár.
2018. márc. 31. 09:59
 17/24 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Egyébként Páhi az ahol ennyiért most lehet. Lovato a rendszer pótkeréktartállyal.
2018. márc. 31. 10:06
 18/24 anonim ***** válasza:
Ha nem gázos autóm lenne,már mennék is Páhiba :D
2018. márc. 31. 10:32
 19/24 A kérdező kommentje:
;-)
2018. márc. 31. 10:42
 20/24 anonim ***** válasza:

Pahiba 4x mentem vissza csak az útiköltségem volt 50e Ft. :))

Különben 200 a gáz akkor 2000 /100 km . Plusz a benzin legyen 200 Ft.

2200 minimum

Benzin 8 literrel 2800 Ft.

Matek -- 600 Ft 100km 60e Ft 10e km 40e km 240e Ft ez alatt lesz minimum 1 gazszemled 20e szűrő csered 10e.

Kb 40e km es 3 even után összesen lesz 20e Ft a zsebedben . Ha még 1 szemle lesz akkor éppen nulla forintod lesz :)

6 év múlva lesz 180e ftod.

Igazán komoly terv a jövőre nézve :))

2018. márc. 31. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!