Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nőnek (1 kicsi gyerekkel),...

Nőnek (1 kicsi gyerekkel), első autónak, inkább városi közlekedésre mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Max. 1 millióig (de ha olcsóbb, az sem baj). Főleg a városban (Bp.) közlekednénk vele, néha lemennénk vidékre is (nem feltétlenül autópályán). Chevrolet Spark, Daewoo Matiz, Suzuki Alto, ilyesmiken gondolkodtam, de bármilyen ötletre nyitott vagyok. Nem kell nagy csomagtartó sem, csak megbízható legyen. Mit érdemes venni, és miért?
2018. febr. 5. 14:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ladával a 7L/100KM is kisebb csoda :D

VW Polo, vagy valami japán autó: Nissan Micra, Toyota Yaris, de ebben a kategóriában nálam a tuti befutó az újabb Suzuki Swift lenne. Több ismerősömnek is van és mind azt mondja, hogy soha semmi baja, csak kopó alkatrészeket cserélnek, pedig van olyan, aki újkora óta hajtja.

Az 1.6-os Passatnak viszont csak papíron jó a fogyasztása, kicsi az 1.6-os motor ahhoz a nagy kasztnihoz, úgyhogy sokat eszik. Ezt 1.6-os Passat tulajoktól tudom.

2018. febr. 5. 15:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Városon belül ahhoz, hogy elvigyem a gyereket orvoshoz, játszóházba, moziba, vagy elmenjünk bevásárolni, esetleg egyszer-egyszer a Balatonra szerintem felesleges az 1.6-os motor, ezért sem gondolkodom nagyobb, "komolyabb" autóban.
2018. febr. 5. 15:55
 13/17 anonim ***** válasza:
#10: Az előző tulaj minimálisan alakított rajta valamit, ha akarod megkérdezem hogy pontosan mint, én nem értek hozzá. Autópályán értünk el már 6,8 literes átlagfogyasztást is. Városban átlag a 8,2 liter (nem Pesten dugóban, hanem normális forgalom mellett haladva). Vegyesbe meg olyan 7,4. Ha kell lefotózom a kis noteszt, amibe mindig írom a tankolást és a kilométeróra állást.
2018. febr. 5. 16:18
 14/17 D. Brasco ***** válasza:
45%
Köszi de ne fáraszd magad......nekem is volt Ladám......a kis trükk meg valoszinüleg a samara karbi lesz,nert az eredetihez képest lehet vele bő fél.litert spórolni 100-on ,bár az általad említett adatokkal akkor sem lesz még csak köszönő viszonyban sem .......
2018. febr. 5. 16:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

a lakótelepen pont olyan nehéz parkolót találni, hiába fél meterrel rövidebb a kocsid :) szóval csak ezért ne vegyél kisautót.

a suzuki swiftet (a gombóc formájút) tudom ajanlani. tényleg keveset eszik városban is. és megbízható. autópálya tempót is bírja.

2018. febr. 5. 18:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Skoda Fabia I-II. 5 ajtóval. de ne első szériás HTP-t.
2018. febr. 5. 21:50
 17/17 anonim ***** válasza:
A helyedben én is inkább az újabb swifteket nézegetném, vagy Yarist. 1000-es motorral elmegy 5l-es fogyasztással, megbízható autó. Yarisnak talán kicsit drágább a szervizelése mint a swiftnek (bár nekem csak régi swifttel van szerviztapasztalatom, csak gyanítom hogy az újaknál sem aranyárban mérik az alkatrészt)
2018. febr. 7. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!