Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1 éves NYÁRI gumival felelőtle...

1 éves NYÁRI gumival felelőtlenség neki vágni 200km-s útnak?

Figyelt kérdés

Szóval a télen használt autóm karosszériásnál van, ( nyáron volt időpontom , de "megcsúszott" mindenki. Kénytelen vagyok a nyári autómat használni most, egy RWD Opelt használok nyári kerekekkel, nincs kedvem kidobni feleslegesen 80 ezret gumira használtat meg nem veszek főleg nem télit meg az is drága 20 ezer és utána dobhatom ki, még ha lenne "spanom" akivel ki tudnánk driftelni ( a gumit) vagy nem tudom mit szoktak a korombéli úgynevezett " menők".

Viszont kényelmesebb lenne hazapakolni karácsony előtt és csak holnap érek rá.

Meg merjem lépni? Ti megmernétek ?

( úgy terveztem ,hogy 2 hét múlva megyek mert addigra kész a másik csak nincs kedvem sehová menni azon a héten és legnagyobb félelmem, hogy esik olyan csapadékforma ami megborítja a közlekedést )

2017. dec. 7. 11:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Következik majd, hogy felelőtlen vagy és nem kell neked jogsi, mi lett volna ha 50+1 fős iskolabusz elé hajtasz egy szerpentines helyen ahol a szalagkorlát mellett láva ömlik és menne láva tűrő óriás fehér cápa-krokodilok.

Megúsztad dirtboy, szerencséd volt nem mentél gyorsabban mint az őrangyalod és az őrangyal sem volt trollkodós kedvében. :)

Ja, szerintem nem kockáztatom meg ha este fagyni fog, ha +lesz akkor megyek.

2017. dec. 7. 14:09
 12/22 anonim ***** válasza:

Lehet hogy buta vagyok, de:

1. Nem kockáztatnám, se a magam, se a szeretteim, se az ismeretlen felebarátaim életét azzal, hogy nem az aktuális időjárási körülményeknek megfelelő gumikkal induljak útnak, úgy, hogy azt sem tudom hogy a vezetést segítő eszközök működnek e.

2. Meg tudnék venni en is 3 millio forintert egy kocsit készpénzben, sőtt még maradna téli gumira is, de lehet én vagyok megint a buta, de egy kocsiért nem nulláznám magam, úgy hogy megfelelő gumira ne maradjon.

2017. dec. 7. 14:10
 13/22 dirtboy ***** válasza:

Persze ezt tudjuk hogy a gyakori kérdések mindenki szent.

te nem kockáztatnád,gondolom mindig megnézed az autódat elindulás előtt,lámpák fékek jók e.

mindenhol betartod a sebességhatárt,sőt alkalmazkodsz is mindig a körülményekhez pl párás levegő,nedves út stb stb

Egyébként ja ne is nullázd le,nekem ott volt a másik kocsi amit eladtam utána,azért ezt ne feledd.

köszi hogy itt voltál,hasznos voltál a kérdezőnek biztosan. az én életem is más fordulatot vett mostantól. :)

2017. dec. 7. 14:29
 14/22 anonim ***** válasza:
Felelőtlenség. Ha mindenképpen öngyilkos akarsz lenni, akkor inkább otthon gyógyszerezd be magad, másokat ne veszélyeztess!
2017. dec. 7. 14:31
 15/22 anonim ***** válasza:

Sírva nevetek a válaszokon, hogy micsoda tragédiát csinálnak egyesek a dologból :))

Alapból a kérdezőben nem is értem, hogy miért fogalmazódott meg a kérdés. 200 km nem nagy ügy, beülsz és mész, nem kell túlparázni a dolgokat.

2017. dec. 7. 16:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
ha fent tudod tartani az nem azt jelenti hogy van pénz gumira is?
2017. dec. 7. 17:55
 17/22 anonim ***** válasza:

"Én nem félek attól, hogy fehér karácsonyunk lesz...

legutóbb gyerekkoromban volt, ami nem tegnap volt :)"

Akkor elég fiatal lehetsz. Nálunk 2007-ben volt utoljára. December 24-én egész délután és este havazott, mivel besötétedett elér rendes hótakaró alakult ki. Után is egészen január első napjaiig többször esett és ki is tartott az egyre gyarapodó hóréteg.

Én csak a 80-as évekig emlékezhetek vissza, de addig előtte se, utána se emlékszem hasonlóra, legalábbis felénk.

2017. dec. 7. 20:55
 18/22 A kérdező kommentje:
Én '98-as vagyok. Utoljára 2010-ben volt Somogyban hó karácsonykor. Ja, ne aggódjon senki tőlem, nem megyek sehová, majd két hét múltán. :) Köszönöm a válaszokat, és ne haragudjatok, miatt alakult ki a nézeteltérésetek, bocsánat.
2017. dec. 7. 21:07
 19/22 anonim ***** válasza:

17: sajna nem vagyok már annyira fiatal :) de öreg sem...

itt fejér megyében karácsonykor hó utoljára 15-20 éve volt... 2007-ben locspocs volt kb mert elolvadt.

amúgy meg én voltam az 1. válaszoló és köszi a sok lúzernek aki lepontozott :D

nem azt írtam, hogy ha szakad a hó vagy tiszta latyak, jég minden akkor menjen...

hanem azt, hogy úgysem lesz hó szóval szerintem mehet, de ha lesz akkor már necces. (bár egyelőre 7 fokot mond karácsonyra)

simán lehet menni 2-3 fokos aszfalton nyárigumival, csak hosszabban kell fékezni, lassabban kanyarodni, óvatosan közlekedni.

a téli gumi sem olyan nagy szám...

nekem nem 2 forintos michelin van a kocsin és most 1 fok volt, tesco parkolóban kipróbáltam erős kanyarodásnál úgy csúszik ki mint a sz...r

szóval óvatosan kell menni azzal is meg nyárival is ha nekivág a kérdező.

de hóban nem ajánlom.

2017. dec. 7. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Amúgy ha szerencséd van, és full száraz az út, akkor merem állítani, hogy a nyári gumi sokkal jobb, mint a téli, még akkor is, ha mínusz fokok vannak.
2017. dec. 7. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!