Kicsit túlbíztam magam és előzésből majdnem baj lett. Felelőtlenség előzés közben meggondolni magam?
Szóval mentünk családdal, külön autóval , én vittem Anyut, Apu a Tesómat. Hazafele előzgettük egymást, persze kihalt úton walkie talkie- val mág dumáltunk is. Aztán pár km-re a céltól gondoltam megelőzöm őket és elhúzok kicsit gyorsan , hogy ki tudjak pakolni és az orrukra vessem, hogy mennyire lassúak ( poén az egész csak most megszívtam )
Elkezdtem az előzést, mikor már elkezdtem láttam a tükörből, hogy messzebb, de egy motoros is előz , gondoltam még 150 méterre lévő Citroent is megelőzöm és akkor zöld utam lesz, nade, láttam ,hogy jön szembe egy autós , a motoros meg már a mögöttem van, fogtam és behúzottam gyorsan a Citroen mögé, motoros elment. Nem volt baj, de Anyukámat kicsit lesokkolta az eset, úgy szintén a külső szemlélő családtagokat is.
Előre kellett volna gondolkodnom, tudom, felmérni a helyzetet, de most egy ideig nem merek vezetni, eddig a 2 év alatt mindent pontosan csináltam logikusan, de most ez kicsit beütött.
Felelőtlen vagyok?
( ha meg tudom vágni videó is lesz mindkét féltől. )
Ebből amit leírtál nem tűnik semmi problémásnak. Autópályán amikor a lóerőhuszárok 190-el jönnek mögöttem a szélső sávban, én is be szoktam húzódni a jobb sávba, akár autók közé is, hogy elengedjem őket. Persze ott nincs szembe forgalom.
Ha jól értem, a sorrend úgy nézett ki, hogy Citroen, mögötte apukádék, mögötte te, mögötted a motoros. Abból amit leírtál, elvileg szabályosan megelőzted apukádékat és visszasoroltál, de a videót jó lenne látni, hogy ismerjük a távolságokat, nagyjából a sebességet, időjárást stb.
Főúton történt amúgy, vagy esetleg városban?
Felesleges volt ebből kérdést csinálnod. Ilyen előfordul a mindennapi közlekedés során. Mindenki hibázik, kell egy adag türelem is az utakra. Nem történt is semmi borzalmas, szerintem semmi nagy hibát nem vétettél.
Mivel te írtad le a szituációt ez így erősen szubjektív nézpont, a motoros nézőpontjából érdekesebb lenne a történet.
Motorosként írom, hogy én az ilyen szituációt még bőven tolerálom. Tehát mondjuk nem közvetlenül előttem és INDEX használatával megkezdi az előzést az előttem lévő, nem fogok ott görög tragédiát előadni, mindig hagyom hogy befejezze az előzést amit elkezdett.
Eleve hosszabb kocsisort sose előzök full gázon ( fokozatosan kapcsol be az utánégető :) ), mert előfordulhat, hogy valaki az eleje tájékán nem számít motorra. ( Más kérdés, hogy sok motoros kolléga versenypálya tempóval előz egy HOSSZABB kocsi sort ami szerintem felelőtlenség ).
Igen, felelőtlen vagy. A közút nem játszótér. Már ott elszúrtad, hogy csak úgy poénból előzgettétek egymást. És hogy lehetett kihalt az út, ha mögötted és szemben is jöttek?
Apád is felelőtlen.
Itt a videó az én fedélzetimről. Ki van takarva a rendszám mert letiltana a youtube...
https://www.youtube.com/watch?v=ahJmL4h2q_k&feature=youtu.be
De, privát. Mert reklám lenne, de most olvasom, hogy a nem listázott se promó, úgyhogy már nem listázott.
https://www.youtube.com/watch?v=ahJmL4h2q_k&feature=youtu.be
Egyáltalán nem volt "sokkoló" az eset.
Mivel sok hely volt a két autó között simán befértél.
Ennél minden nap legalább 10 veszélyesebb előzést látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!