Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sávváltáskor, ha a tükörbe...

Sávváltáskor, ha a tükörbe néztek, mellette hátrafordultok egy pillanatra, nem féltek, hogy belementek az előttetek lévőbe?

Figyelt kérdés
5 éve vezetek lassan és volt nemrégen egy (és első) balesetem, mert egy taxis hirtelen befékezett előttem kb. 50-ről tövig nyomta a féket. Én még mielőtt érzékeltem volna ebből bármit is, sávot akartam váltani és kitekintettem oldalra, de amikor visszanéztem láttam, hogy hirtelen befékezett. Nem tudtam már megállni. Azóta rettegek hátratekinteni, mert mivan ha újra megtörténik. Előzésél meg ugye nem zavarhatom meg a mellettem lévőt, tehát tartanom kell egy fokozott tempót. Elég rossz...
2017. nov. 8. 16:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%

Én csak tolatáskor ill. parkoláskor forgolódok, menet közben soha. A holtérről meg tudni kell, hogy van-e benne valaki azzal, hogy aktívan figyeled a forgalmat magad körül. Hátulról értelem szerűen tükörből.

Ha nem forgolódtál volna sávváltás előtt, akkor talán elkerülhetted volna a balesetet. Ha mégis a forgolódás nyugtat meg, akkor meg tarts sokkal nagyobb követési távot!

2017. nov. 8. 18:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Néha mikor a belsőből megyek a külső sávba, akkor egy pillanatra van, hogy hátrafordulok, mert jártam már meg, hogy a holttérben volt valaki, és nem láttam, majdnem letoltam az útról. De ha a tükröket nézem, akkor van olyan jó a térlátásom, hogy észreveszem, ha valaki fékez előttem. Ha pedig telefonoznék közben (természetesen soha nem csinálom, kacc kacc), akkor jó nagy távolságot tartanék, de akkor is figyelni kell, hogy nem e vágódik e valaki elég a másik sávból.
2017. nov. 8. 21:17
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező,a 6-os írásodra reagálva: 5éve úgy tanították nem szabad mobilozni meg gps-ezni stb..oké és azt nem tanították hogy ha az előtted lévő beleáll a fékbe (az indok mindegy,lehet az gps ,kiugró gyerek stb..) akkor neked megkell tudnod állni? Követési távolságot kéne tartani és nem történt volna semmi.Forgólódásra meg..hát nem nem szoktam tekeregni a kocsiban,figyelni kell folyamatosan a forgalmat és akkor tudod mi a szitu mögötted.Tanultál ebből,innentől jobban figyelsz.
2017. nov. 9. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!