Sávváltáskor, ha a tükörbe néztek, mellette hátrafordultok egy pillanatra, nem féltek, hogy belementek az előttetek lévőbe?
követési távolság betartása....
oldalra csak fél, 1 másodpercig kell tekinteni aztán vissza
ha ezeket mind betartod akkor már nem a Te hibád bármi is történjen előtted :D
Nem csak akkor figyelem a forgalmat, ha sávot akarok váltani, hanem folyamatosan. Így latom előre, ha valamiért sávot szeretnék váltani, illetve a tükörből folyamatosan látom a mögöttem lévő forgalmat, így már messzirőlbe tudom lőni, hova fogok beférni.
Ja, és időben kirakom az indexet, nem csak sáv váltáskor. Így a többi autós is látja a szándékom, és figyel, hogy sávot fogok váltani.
Nem forgolódok, nincs forgószék a kocsimban.
Mindig figyelem a forgalmat, mindig tudom hogy milyen autók vannak körülöttem, tehát nem kell forgolódni, pontosan tudom hogy mehetek-e.
A jó sofőr látja a saját füleit. Lehet, hogy nekem szerencsém van, de ha a GPS - t .asztatom vagy sms - t írok, mikor villan előttem a féklámpa, akkor a lábam már a féken, mert látja a "harmadik szemem".
Valószínű nem tartottál megfelelő távot. Ja, és nem fordulok hátra, ha tükörbe nézek, minek? Jó, volt idő, mikor így volt, a szoci kocsikon nem volt jobb tükör, ott forogni kellett mint a vetési varjú, de nem mondod, hogy olyan kocsid van?
Aki mögé sávot váltasz, nézz az autója elé, hogy ott mit alkotnak a többiek.
Ne járj úgy, hogy te hátrafelé tekingetsz, ő meg belefékez.
Egyébként elég csak oldalra nézni, a többit meg látod a tükörből!
Ez egyszerű balszerencse. Nincs az az aktívan vezető ember akinél soha nincs egy olyan időpillanat ,hogyha előtte vészfékeznek- akkor nem megy neki a másiknak. Csak van aki megússza és éppen akkor nem fékeznek előtte amikor bambul vagy másfele néz .Neked egybeesett a kettő, így jártál,de e miatt ne szidd magad,felesleges. Holttérbe be kell nézni mert elbújhat benne egy egész autó vagy egy motoros,a tükör meg nagy holtteret hagy.
Bárki megfigyelheti a forgalomba : ha akarna bárkit fel tudna szedni a hátsó lökösre csak ügyesen kell helyezkednie előtte, megnézni tükörből mikor néz félre és hirtelen nagyot fékezni már ott is a csatt.De legtöbbször bőven elég elindulni zöldnél és lefulladni.
6.
Magyarázkodhatsz. Te nem tartottál elegendő követési távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!