Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sávváltáskor, ha a tükörbe...

Sávváltáskor, ha a tükörbe néztek, mellette hátrafordultok egy pillanatra, nem féltek, hogy belementek az előttetek lévőbe?

Figyelt kérdés
5 éve vezetek lassan és volt nemrégen egy (és első) balesetem, mert egy taxis hirtelen befékezett előttem kb. 50-ről tövig nyomta a féket. Én még mielőtt érzékeltem volna ebből bármit is, sávot akartam váltani és kitekintettem oldalra, de amikor visszanéztem láttam, hogy hirtelen befékezett. Nem tudtam már megállni. Azóta rettegek hátratekinteni, mert mivan ha újra megtörténik. Előzésél meg ugye nem zavarhatom meg a mellettem lévőt, tehát tartanom kell egy fokozott tempót. Elég rossz...
2017. nov. 8. 16:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
szóval a kérdésem, hogy ti hogy oldjátok meg, hogy biztosra menjetek, amíg nem volt ez addig, minden tök simán ment, eszembe se jutott, hogy bármi ilyesmi történhet, azóta meg feszült vagyok minden sávváltásnál
2017. nov. 8. 16:49
 2/13 anonim ***** válasza:

követési távolság betartása....

oldalra csak fél, 1 másodpercig kell tekinteni aztán vissza

ha ezeket mind betartod akkor már nem a Te hibád bármi is történjen előtted :D

2017. nov. 8. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem csak akkor figyelem a forgalmat, ha sávot akarok váltani, hanem folyamatosan. Így latom előre, ha valamiért sávot szeretnék váltani, illetve a tükörből folyamatosan látom a mögöttem lévő forgalmat, így már messzirőlbe tudom lőni, hova fogok beférni.

Ja, és időben kirakom az indexet, nem csak sáv váltáskor. Így a többi autós is látja a szándékom, és figyel, hogy sávot fogok váltani.

2017. nov. 8. 16:59
 4/13 Beviz Elek ***** válasza:
70%

Nem forgolódok, nincs forgószék a kocsimban.

Mindig figyelem a forgalmat, mindig tudom hogy milyen autók vannak körülöttem, tehát nem kell forgolódni, pontosan tudom hogy mehetek-e.

2017. nov. 8. 17:05
 5/13 anonim ***** válasza:
54%

A jó sofőr látja a saját füleit. Lehet, hogy nekem szerencsém van, de ha a GPS - t .asztatom vagy sms - t írok, mikor villan előttem a féklámpa, akkor a lábam már a féken, mert látja a "harmadik szemem".

Valószínű nem tartottál megfelelő távot. Ja, és nem fordulok hátra, ha tükörbe nézek, minek? Jó, volt idő, mikor így volt, a szoci kocsikon nem volt jobb tükör, ott forogni kellett mint a vetési varjú, de nem mondod, hogy olyan kocsid van?

2017. nov. 8. 17:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Én nekem úgy tanítottak 5 éve, hogy sem telefont nem használok vezetés közben, sem gps-t, és kirakom az indexet, ha sávot akarok váltani, ilyenkor tükörbe nézek, majd holttérbe tekintek és csak akkor váltok, ha nem zavarom a mögöttem lévőt. Na már most pontosan, amiatt mentem neki az előttem lévő taxisnak, mert a gps-ét nyomogatta szépen és nem látta, hogy az előtte lévő fékez, ezért tövig nyomta a féket. megjegyzem ő is neki ment az előtte lévőnek, illetve megérintette, amit hallott is az előtte lévő. Természetesen a hibás én lettem, hiszen én mentem bele a taxiba. Szóval elhiszem, hogy neked a gps meg telefonnyomogatás közbe is ott van a lábad a féken, de pontosan ilyenek miatt történt a balszerencsém. holttérbe néztem és már ott voltam.
2017. nov. 8. 17:17
 7/13 anonim ***** válasza:

Aki mögé sávot váltasz, nézz az autója elé, hogy ott mit alkotnak a többiek.

Ne járj úgy, hogy te hátrafelé tekingetsz, ő meg belefékez.

Egyébként elég csak oldalra nézni, a többit meg látod a tükörből!

2017. nov. 8. 17:48
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez egyszerű balszerencse. Nincs az az aktívan vezető ember akinél soha nincs egy olyan időpillanat ,hogyha előtte vészfékeznek- akkor nem megy neki a másiknak. Csak van aki megússza és éppen akkor nem fékeznek előtte amikor bambul vagy másfele néz .Neked egybeesett a kettő, így jártál,de e miatt ne szidd magad,felesleges. Holttérbe be kell nézni mert elbújhat benne egy egész autó vagy egy motoros,a tükör meg nagy holtteret hagy.

Bárki megfigyelheti a forgalomba : ha akarna bárkit fel tudna szedni a hátsó lökösre csak ügyesen kell helyezkednie előtte, megnézni tükörből mikor néz félre és hirtelen nagyot fékezni már ott is a csatt.De legtöbbször bőven elég elindulni zöldnél és lefulladni.

2017. nov. 8. 17:49
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

6.

Magyarázkodhatsz. Te nem tartottál elegendő követési távolságot.

2017. nov. 8. 17:50
 10/13 crudy ***** válasza:
36%
engem kerulget néha a szapora rendesen, főleg amikor nem én vezetek a soför hátra néz vezetés közben. Én soha nem forgolódok. Tisztában vagyok vele mi van körülöttem.
2017. nov. 8. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!