Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Máshol is egyre gyakoribb,...

Máshol is egyre gyakoribb, hogy a kamionok félig átmennek a szembe sávba ok nélkül?

Figyelt kérdés

2-3 hónapja egyre sűrűbben történik ilyen mifelénk. Ha kanyarban jön szembe kamion, akkor 99%, hogy félig át fog lógni a sávomba... (Pedig nem hajtűkanyarokról van szó) Néhány helyen nagyon ijesztő mert annyira azért nem széles az út, hogy fél sávban elférjek.

A környéken lakó ismerőseimnek szintén feltűnt, többen panaszkodnak emiatt.

Máshol is ez az új divat?

Mit lehetne tenni ilyenkor? Valahogy nem szeretném kipróbálni, milyen személyautóval frontálisan ütközni egy kamionnal, de nem tudom, mit csináljak, a mutogatás meg a dudálás abszolút nem hatja meg őket. Azon kívül mik a lehetőségek?

2017. aug. 1. 10:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk, én úgy szoktam kanyarodni, hogy szinte az aszfalt szélén megyek. Én így vágom a kanyart, nem sodródok ki annyira.

Meg jobbra tartás is van.

2017. aug. 1. 22:10
 12/17 anonim ***** válasza:
Vacak az út, és lehet, hogy azért húzódik be egy kicsit. Vagy ha nagyon kanyargós az út, le szoktuk vágni, kicsit ideális ívre venni, hogy ne kelljen annyira lelassítani.
2017. aug. 2. 08:12
 13/17 anonim ***** válasza:

12.

Természetesen mindezt úgy - már akinek volt gyerekszobája - hogy azért a szembejövőt ez ne zavarja.

De nagyon felhígult ez a foglalkozás.

2017. aug. 2. 08:13
 14/17 anonim ***** válasza:

12-es és ezt a levágást és persze minden mást,mert az írásodból az jön le,hogy ez természetes neked és a nagy többségnek.Ezzel nem csak megijeszted a szembejövőt,de veszélyezteted is.A levágással még le is szorítod a belső íven autózót.Gáz vagy nagyon,hogy ez neked még természetes is,mint a pályás előzések.

6-os vagyok.

Jó volna,ha te is találkoznál egy -két ilyen kollégáddal,mikor kisebb autóval közlekedsz, hogy alaposan megleckéztessen.

2017. aug. 2. 08:48
 15/17 anonim ***** válasza:

14.

Mint a második hozzászólásomban kifejtettem, a fenti tevékenység úgy javasolt, hogy az a szembejövőt ne zavarja.

Amellett kb. tudom mi a veszélyes mi nem, hiszen 2.2 millió km már mögöttem van Szibériától a portugál partokig kamionnal, és személykocsival is bejártam egész Európát.

Van sok hülye kolléga, az igaz, mert nincs ember és boldog - boldogtalan kamionosnak megy, mert pénzt akar keresni.

Tudod, a vezetés olyan, hogy sokszor kicsit le kell kerekíteni a szögletes szabályokat, hogy haladós legyen a dolog. Ehhez kell a rutin, hogy ezt veszélytelenül megtehesd.

2017. aug. 2. 08:57
 16/17 A kérdező kommentje:

"Mondjuk, én úgy szoktam kanyarodni, hogy szinte az aszfalt szélén megyek. Én így vágom a kanyart, nem sodródok ki annyira.

Meg jobbra tartás is van."

Jobbratartás, ez oké, de annyira, hogy a kavicson menj??? Én is jobb oldalon megyek, ha másért nem, már csak azért is, hogy a felezőn gyorsabban haladó motoros ne durranjon belém, de FÉL SÁV marad nekem, ami nem túl sok...

2017. aug. 2. 10:46
 17/17 anonim ***** válasza:
en is levagom a kanyart kamionnal, mert igy jobban be lehet venni a kanyart, ha a savban veszed be sokkal ivesebb es a fulkeben minden elborul meg leesik, tovabba ha olyan arut viszel akkor nagyobb az eselye hogy eldol es elrantja a kamiont. Ja es hogy ne kelljen annyit fekezni. DE csak akkor ha belatom a kanyart es nem.jon szembe senki es senki nem eloz eppen...
2017. aug. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!