Máshol is egyre gyakoribb, hogy a kamionok félig átmennek a szembe sávba ok nélkül?
2-3 hónapja egyre sűrűbben történik ilyen mifelénk. Ha kanyarban jön szembe kamion, akkor 99%, hogy félig át fog lógni a sávomba... (Pedig nem hajtűkanyarokról van szó) Néhány helyen nagyon ijesztő mert annyira azért nem széles az út, hogy fél sávban elférjek.
A környéken lakó ismerőseimnek szintén feltűnt, többen panaszkodnak emiatt.
Máshol is ez az új divat?
Mit lehetne tenni ilyenkor? Valahogy nem szeretném kipróbálni, milyen személyautóval frontálisan ütközni egy kamionnal, de nem tudom, mit csináljak, a mutogatás meg a dudálás abszolút nem hatja meg őket. Azon kívül mik a lehetőségek?
Oké, de akkor is, ha jönnek szembe? Amúgy csak 1-2 pár méteres gány szakasz van, a többi része nem rossz az útnak.
autós kamera.
A szűk uton valószínű csak úgy tudja bevenni a kanyart ha átmegy a túloldalra.
De ez az ő problémája, neki kell figyelni rá, hogy ezzel ne zavarja de főleg ne sodorja veszélybe a szembejövőt.
Ha felveszed kamerával abból egy hozzáértő megállapítja, hogy ez még rendben volt-e vagy egyáltalán nem.
Igen, már nézegetjük, hogy milyen kamerát vegyünk, lassan élhetetlenek lesznek az utak. :(
Amúgy be lehetne venni azokat a kanyarokat sávon belül is, főleg, ha nem nyomnák neki sokkal a sebességhatár fölött.
6
Biztos ilyen is van. De ezeket ki kell szűrni az utakról mielőtt kinyír valakit, utána neki sem kel többet sietni.
"Előznek 5 percig is autóúton-pályán,hol ott ezt csak 22h-06h-ig engedélyezi a kresz,de még ott is,ahol ezt még tábla és útburkolati jel is tiltja."
Legrosszabb az volt, amikor M0-án mentem a 2x3 sávos szakaszon, egyik kamion éppen előzte a másikat, harmadik meg nem bírt várni, és szépen bement a legbelső (!) sávba, és nekiállt előzni a másik két kamiont. Mindezt előttem, azt hittem szívrohamot kapok. És fényes nappal, a délutáni csúcsban. Ráadásul én a legbelső sávban haladtam, és előzni készültem, amikor behajtott elém a kamion. Na akkor anyáztam rendesen. Sajnos ilyenekkel nem foglakozik a rendőrség, pedig ezért simán meg lehetne büntetni a kamionosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!