Dízel autóval mit tudok tenni, hogy ne dermedjen bele a gázolaj?
Figyelt kérdés
Reggel -16 fok volt nálunk ès megdermedt a gázolaj a kocsiban. Kicserèltem az üzemanyagszűrőt, de azzal nem vagyok előrèbb, ha holnap reggel megint eltömődik. Mit tudok vele csinálni, hogy ne duguljon el? Èrdemes ilyenkor prèmium gázolajat tankolni?2017. jan. 7. 11:12
11/15 anonim válasza:
MOLnak is elég jó a dízele, főleg a prémiumban biztos van dermedés ellen valami cucc. De én az OMV-t preferálom.
12/15 anonim válasza:
Csak tudnám miért tesznek bele parafint!
13/15 anonim válasza:
"3.-án tankoltam tele egy Mobil Petrol kúton, mèg van benne úgy 40 liter. Nem egy noname kút, mèg ha nem a legmárkásabb is"
Van egy olyan zöld kút Pest megyében ( direkt nem írok márkát, hogy engem ne nyaggassanak ) ahonnan tankolva pár éve -9nél ledermedt a gázolaj. Remélem érted miért neked válaszolok :D
A Molos gázolajjal nincs semmi gond, az Agippal sincs, mivel már az a hálózat is a MOL tulajdona, csak még nincsenek "átcímkézve" a benzinkutak.
14/15 A kérdező kommentje:
Behoztam a szűrőt a kazánház ès miután kiolvadt, egy csomó víz jött ki belőle. Ezen szerintem a benzin sem nagyon segítene, de nem is fogok többet ott tankolni.
2017. jan. 8. 14:15
15/15 anonim válasza:
Nekem egy benzinkutas ismerősöm mondta hogy novemberbe már télre alkalmas gázolajat kapnak amibe van dermedésgátló még a normálba is beleteszik! Ő a MOL-nál volt mondta nekem ha november előtt tankoltam utoljára akkor érdemes minimum fél tanknyi gázolajat rátöltenem hogy ha jönnek a brutális hidegek ne legyen probléma. Persze ő mondta a prémium üzemanyagot hogy az a legjobb, mert azokba nagyobb a cetán szám, és különböző adalékok vannak amik tisztítják a motorba a különböző szelepeket, porlasztócsúcsokat és hasonlókat. De mondta hogy saját tapasztalata szerint legjobb az OMV prémiumja, meg az amit a Shellnél lehet tankolni. Persze nem olcsó, de sokan javasolják, hogy célszerű minél kevesebb régi üzemanyagra rátölteni minimum 8-10 litert és picit menni vele hogy jól átmelegedjen a motor, meg kipucolja az egészet, aztán utána már lehet rátankolni normál gázolajat, mert akkor marad benne annyi adalék a prémiumból ami nem engedi hogy megdermedjen az üzemanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!