Dízel autóval mit tudok tenni, hogy ne dermedjen bele a gázolaj?
Azt mondják a nagyokosok, hogy egy kis benzint kell rátölteni.
Modern dízeleknél nem tudom, hogy szabad-e ilyet.
Valamikor úgy volt a dolog, hogy a benzinkutakon a nagy hideg előtt, október-novemberben álltak át a téli, dermedésgátlós gázolajra, onnantól azzal töltötték fel a föld alatti tartályokat - épp azért, hogy mindenki tankoljon belőle legalább egyet, mielőtt bejönnek a kemény fagyok. Nem tudom, manapság van-e még külön téli és nyári keverék, de ha van, akkor biztos, hogy így használják.
Nem tudom, mikor és mit tankoltál utoljára, de érdemes most elmenni és telenyomni a tankot benzinkúton, mert ott biztos, hogy dermedésgátlós gázolaj van. Ez elkeveredik azzal, ami most van a tankban és megszűnik a paraffinkiválás. Harminc éve ilyenkor némi benzint adtunk a gázolajhoz, az is megelőzte az ilyen eseteket, de a korszerű befecskendezők ezt nem biztos, hogy szeretik.
OMV téli gázolaj, vagy rátöltesz a tankban lévő gázolajra öt liter petróleumot. Ezután menj egy kört úgy, hogy felmelegedjen a motor..
Másnap pöccre indul.
Én perót öntöttem a gázolajhoz, amíg volt dízelem.
Ma más OMV-t tankolnék...asszem alpesi télinek nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!