Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autóval mit tudok...

Dízel autóval mit tudok tenni, hogy ne dermedjen bele a gázolaj?

Figyelt kérdés
Reggel -16 fok volt nálunk ès megdermedt a gázolaj a kocsiban. Kicserèltem az üzemanyagszűrőt, de azzal nem vagyok előrèbb, ha holnap reggel megint eltömődik. Mit tudok vele csinálni, hogy ne duguljon el? Èrdemes ilyenkor prèmium gázolajat tankolni?
2017. jan. 7. 11:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Azt mondják a nagyokosok, hogy egy kis benzint kell rátölteni.

Modern dízeleknél nem tudom, hogy szabad-e ilyet.

2017. jan. 7. 11:17
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
A prémium gázolaj nagy átkúrás, a rendes gázolajnak se szabad megdermedni -25 fokig. Vagy veszel bele dermedésgátlót, vagy 50 literhez tankolsz 5 liter benzint.
2017. jan. 7. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:

Valamikor úgy volt a dolog, hogy a benzinkutakon a nagy hideg előtt, október-novemberben álltak át a téli, dermedésgátlós gázolajra, onnantól azzal töltötték fel a föld alatti tartályokat - épp azért, hogy mindenki tankoljon belőle legalább egyet, mielőtt bejönnek a kemény fagyok. Nem tudom, manapság van-e még külön téli és nyári keverék, de ha van, akkor biztos, hogy így használják.

Nem tudom, mikor és mit tankoltál utoljára, de érdemes most elmenni és telenyomni a tankot benzinkúton, mert ott biztos, hogy dermedésgátlós gázolaj van. Ez elkeveredik azzal, ami most van a tankban és megszűnik a paraffinkiválás. Harminc éve ilyenkor némi benzint adtunk a gázolajhoz, az is megelőzte az ilyen eseteket, de a korszerű befecskendezők ezt nem biztos, hogy szeretik.

2017. jan. 7. 11:20
 4/15 anonim ***** válasza:
75%
Oda ne menj többet ahol ezt tankoltad!Sőt a panaszkönyvbe is nyugodtan beírhatod. Nem szabadna megdermednie -16foknál ..Másik cég kútjánál tankolj.
2017. jan. 7. 11:24
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
Érdemes, igen, ha beindul esetleg, akkor tankolj rá a drágábbik gázolajból.
2017. jan. 7. 11:34
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Tankolj normális kúton! OMV, Shell, ilyesmi. Ilyenkor téli dízel van pont az ilyen esetekre.
2017. jan. 7. 11:37
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Nyugodtan tehetsz bele 10 %-ig benzint , segit rajta. De a legjobb az lenne hogy leszivni na gázolajat és úgy hozzá keverni a benzint. Ha meg levan véve a gázolaj szűrő egy kicsit arányosan tehetsz bele benzint . A lényeg az is hogy a benzin elkeveredjen benne.
2017. jan. 7. 11:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

OMV téli gázolaj, vagy rátöltesz a tankban lévő gázolajra öt liter petróleumot. Ezután menj egy kört úgy, hogy felmelegedjen a motor..

Másnap pöccre indul.

Én perót öntöttem a gázolajhoz, amíg volt dízelem.

Ma más OMV-t tankolnék...asszem alpesi télinek nevezik.

2017. jan. 7. 12:33
 9/15 A kérdező kommentje:
1995-ös Citroen Jumperről van szó, 1.9 D sima adagoló a, amivel napi 60 km-t járok. 3.-án tankoltam tele egy Mobil Petrol kúton, mèg van benne úgy 40 liter. Nem egy noname kút, mèg ha nem a legmárkásabb is, nem gondoltam, hogy ilyen gondom lesz vele.
2017. jan. 7. 12:55
 10/15 A kérdező kommentje:
MOL/Agip prèmium dízele jó lehet? Csak mert az van a közelben. Vagy megèri elmenni Shell kútra? Omw nincs az 50 km-es körzetekben, így az kiesik ès benzinnel sem nagyon szeretnèk kísèrletezni.
2017. jan. 7. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!