Te akarsz önvezető autókat?
Nem akarok.
Nem csak a vezetés öröméről szól a dolog. Ha minden elektronikus lenne, láttunk már rá nem egy példát, ha bes..arik az elektronika, meghibásodik, ne adj isten vírus kerül a rendszerbe. Akkor mi lesz? Mi lesz, ha ott a baleset emiatt és nem tudsz mit tenni, mert az autód önmagát irányítja?...
A gépek sokkal kevesebbet fognak hibázni mint az emberek, kevesebb baleset lesz, kevesebb sérült és halott. Valószínűleg kevesebb autó kell majd, mert ha menni akarsz valahová akkor hivsz egy robotautót egy appon keresztül. Más világ lesz, de jobb lesz mint most.
Akinek még a vezetés hiányzik az elmegy gokartozni.
Én levezettem már a kilométerem javát, így örülnék annak, hogy ha pl. egy Bp-Szeged úton csak heverészni kellene, esetleg szundítanék is kissé...
:D
Nem, de nincs az olyan közel mint sugallják.
Én olyan kamiont vezetek ami a mai csúcs. Jelzi a sávelhagyást, tartja a követési távolságot.
Ez így jól hangzik, csak marha sok a fals riasztás, fékezés. 10 - ből 1 minimum. Éjszakai vagy rossz látási viszonyok között több.
Amellett persze egyszer megvalósul. Ott fog megbukni a dolog, hogy egy robot magától értetődően mindent betart majd. Nos aki sokat vezet, tudja, hogy ebből nagy bajok lehetnek. Az ember pontosan tudja, mely szabályokat veheti kicsit lazábbra, hogy gördülékeny maradjon a forgalom, a gép ezt még nagyon sokáig nem fogja tudni.
A mai járművek nem elég üzembiztosak. Arra gondolok, hogy egy egyszerű relé, biztosíték kimegy és képes megállni miatta a jármű. Én tudom hova nyúljak, a robot meg majd várja a mentést.
Nagyon messze van az még hogy erre átálljon a világ.
Olyanokra amikre ma képesek az önvezető autót,azok léteztek 20 éve is,de a mesterséges intelligencia ma sem.
19:45
"Sok lusta paraszt ha már vezetni is túl kényelmes lesz hogy fogja kitörölni a seggét? Arra is lesz egy robot ?"
Nem! Arra te pont megfelelő vagy!
Az értelmi szinted meg : 0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!