Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Te akarsz önvezető autókat?

Te akarsz önvezető autókat?

Figyelt kérdés
Amikor már senki sem vezet taxit, buszt, kamiont stb. Neked tetszik ez a jövő? Hova ez a nagy igyekezet, hogy a vezetés örömét is el kell venni az emberektől?
2016. nov. 28. 17:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
46%

Nem akarok.

Nem csak a vezetés öröméről szól a dolog. Ha minden elektronikus lenne, láttunk már rá nem egy példát, ha bes..arik az elektronika, meghibásodik, ne adj isten vírus kerül a rendszerbe. Akkor mi lesz? Mi lesz, ha ott a baleset emiatt és nem tudsz mit tenni, mert az autód önmagát irányítja?...

2016. nov. 28. 18:00
 2/24 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen mind1,hogy akarjuk e vagy nem. Ha ezt diktálja a piac és erre van kereslet akkor ez lesz.
2016. nov. 28. 18:13
 3/24 anonim ***** válasza:
25%

A gépek sokkal kevesebbet fognak hibázni mint az emberek, kevesebb baleset lesz, kevesebb sérült és halott. Valószínűleg kevesebb autó kell majd, mert ha menni akarsz valahová akkor hivsz egy robotautót egy appon keresztül. Más világ lesz, de jobb lesz mint most.

Akinek még a vezetés hiányzik az elmegy gokartozni.

2016. nov. 28. 18:22
 4/24 anonim ***** válasza:
39%
NEM, nem akaroooom.
2016. nov. 28. 18:34
 5/24 anonim ***** válasza:
53%

Én levezettem már a kilométerem javát, így örülnék annak, hogy ha pl. egy Bp-Szeged úton csak heverészni kellene, esetleg szundítanék is kissé...

:D

2016. nov. 28. 18:47
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem, de nincs az olyan közel mint sugallják.

Én olyan kamiont vezetek ami a mai csúcs. Jelzi a sávelhagyást, tartja a követési távolságot.

Ez így jól hangzik, csak marha sok a fals riasztás, fékezés. 10 - ből 1 minimum. Éjszakai vagy rossz látási viszonyok között több.

Amellett persze egyszer megvalósul. Ott fog megbukni a dolog, hogy egy robot magától értetődően mindent betart majd. Nos aki sokat vezet, tudja, hogy ebből nagy bajok lehetnek. Az ember pontosan tudja, mely szabályokat veheti kicsit lazábbra, hogy gördülékeny maradjon a forgalom, a gép ezt még nagyon sokáig nem fogja tudni.

A mai járművek nem elég üzembiztosak. Arra gondolok, hogy egy egyszerű relé, biztosíték kimegy és képes megállni miatta a jármű. Én tudom hova nyúljak, a robot meg majd várja a mentést.

2016. nov. 28. 19:01
 7/24 anonim ***** válasza:
73%
Én ennek még a gondolatától is rosszul vagyok. Senkire sem merném hosszútávon rábízni az életemet, nemhogy egy gépre. Az elképzelés persze menő, futurisztikus, és alapjában véve nem rossz, de akkor is, az én torkomon ezt biztosan nem tudják lenyomni és a vezetés élményét sem vehetik el tőlem. De én egyébként nem is aggódnék emiatt, nem hinném hogy az önvezető autók átvennék majd az uralmat. Pusztán megfog jelenni mint egy plusz "extra", viszont szerintem az emberek többségen egyáltalán nem hajlana erre az egészre. Illetve jogilag is érdekes lenne ez az egész. Ugye a vezetőt terhel minden felelősség, na most ha a sofőr szerepét egy az egyben átveszi az önműködő autó, akkor ki lesz a hibás egy esetleges baleset esetén? Persze lehet itt kertelni, de elég sok probléma lenne egy ilyen rendszerrel. Én azt mondom hogy nem kell mindig túl tolni a biciklit. Vannak nagyon hasznos egyéb funkciók mint a sávtartó asszisztens, adaptív tempomat, holtérfigyelő rendszer, tolatóradar stb.. Az egy nagyon király és figyelemreméltó dolog hogy olyan technológiai újításokat visznek véghez manapság, amin az emberek csak ámulnak, de döntse el mindenki hogy akarja-e magáénak az adott újítást vagy sem. Ez így lenne normális.
2016. nov. 28. 19:14
 8/24 anonim ***** válasza:
88%
Nem akarok mivel szeretek vezetni,aki meg nem az most is felszállhat a buszra,nem kötelez senki h vezess. Sok lusta paraszt ha már vezetni is túl kényelmes lesz hogy fogja kitörölni a seggét? Arra is lesz egy robot ?
2016. nov. 28. 19:45
 9/24 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon messze van az még hogy erre átálljon a világ.

Olyanokra amikre ma képesek az önvezető autót,azok léteztek 20 éve is,de a mesterséges intelligencia ma sem.

2016. nov. 28. 20:14
 10/24 anonim ***** válasza:
30%

19:45

"Sok lusta paraszt ha már vezetni is túl kényelmes lesz hogy fogja kitörölni a seggét? Arra is lesz egy robot ?"

Nem! Arra te pont megfelelő vagy!

Az értelmi szinted meg : 0

2016. nov. 28. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!