Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán defektet...

Forgalmi vizsgán defektet kaptam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma volt a forgalmi vizsgám délután. Országúton 80 km/h -val közlekedtem és defektet kaptam. Megpördült az autó, igazából nem is figyeltem mit mondanak mert üvöltöztek velem meg pár dolog az autón megsérült mert egy fa oldalát súroltam. Ki akarják velem fizettetni, azt mondták, hogy a gumiabroncsot is ki kell majd fizetnem. Mit tudok ilyen esetben tenni? Az autó egy Toyota Yaris. Nem érzem jogosnak, hogy nem az én hibámból történt, és mégis nekem kell kifizetnem. Ez valószínűleg több százezer forintot jelent majd nekem, és ráadásul nem kaptam új időpontot se izsgára, mert konkrétan azt mondta az vizsgabiztos és az oktató, hogy: " Neked ezek után még van bőr a pofádon ilyet kérdezni?! TAKARODJ innen!"

2016. nov. 4. 19:32
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
97%
18-as! Tudod mit jelent a durrdefekt, vagy elmagyarázzam? Egy tanulóvezető valószínűleg nincs felkészülve annyira az ilyen dolgokra,mint a 30 éve napi 200 km-t utazók. Kérdező: én a helyedben elküldeném egy-két internetes oldalra (totalcar,vezess.hu, természetesen az iskola nevével együtt). Meg gondolkodnék egy feljelentésen is.
2016. nov. 5. 10:03
 22/38 anonim ***** válasza:
40%

18-as:

Nekem se kerek a történet.

Mivel nem voltam ott, így természetesen csak tippelek.

A kérdező kapott egy jó kis durrdefektet (ha kormányzott keréken, akkor még finomabb az eset). Gondolom abban a pillanatban a kérdezőnél kialakult egy egyfajta csőlátás, erősen rámerevedett a kormányra és beleállt a fékbe. Ebben az esetben az oktató se tehetett túl sok mindent, csak nézője volt az eseményeknek. Így már a verbális reakciók is beleférnek a történetbe.

Félreértés ne essék. Nem hibáztatom a kérdezőt, mert ez egy tipikusan olyan baleset, amit egy gyakorlott sofőr is 50 %-os eredménnyel old meg.

A felelősség kérdése itt tényleg érdekes. Hivatalosan valóban az oktató minősül még vezetőnek. Azonban, ha jól tévedek, akkor a szerződésben lesz olyan bekezdés, ami a károkozást taglalja. Józan paraszti ész szerint én se rohannék, hogy kifizessem a kárt, de ki tudja, hogy a jog mit fog erről gondolni.

Viszont ez a gumi dolog nekem sehogy nem áll össze. Nem tudok olyan szitut elképzelni, hogy egy vizsgán egy tanuló szándékosan megrongáljon úgy egy abroncsot, hogy azzal később ilyen balesetet szenvedjen. Ráadásul, ha ki akarják vele fizettetni, akkor az jó eséllyel nem egy darab lesz, hanem egy pár. Viszont én azt a kereket alaposabban is megnézetném. Egy mai, normál állapotú guminál nagyon ritka, hogy így elszálljon.

Kíváncsi vagyok én is a történet végére.

2016. nov. 5. 10:13
 23/38 anonim ***** válasza:
Utoljára tömlős gumiabroncsnál láttam durrdefektet. De mivel az már elég rég óta nincsen autókra, így valószínű full kopott lehetett a gumi, vagy túl öreg, sérült volt.
2016. nov. 5. 15:24
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy hibás.
2016. nov. 5. 16:18
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

22-es!

Szerintem az autó összes kárát kiakarják vele fizetettni, nem csak a gumikat.

Amúgy én öreg Swifttel fél évig járkáltam kirepedezett, 15 éves gumikkal, nem durrant el egy sem, a végén azért lett deffektes, mert elrohadt alatt a felni, akkor már dobni kellett a gumit, mert a gumis nem tette vissza. Korábban meg egy tükör sima gumival jártam, az se durrant el. Hamarabb szakad ki az egyik kerék mint, hogy a gumik eldurranjanak. Egyszer elindultam úgy, hogy nem vettem észre, hogy full lapos a gumi, autópályára is felmentem vele, csak annyit vettem észre, hogy nehezebb kormányozni a kocsit, meg 80 fölé nem tudtam gyorsulni. A régi Swiftben nincsen szervó, a tanuló autókban meg már mindben van szervó, egy esetleges deffektnél sem szabadna kormányozhatatlanná válnia a gépjárműnek.

Nekem se világos, hogyan bírt a gumi hirtelen leereszteni.

Amúgy igaza van annak aki azt írta, hogy kb. csak másik megyében lesz esélyed levizsgázni, a pletyka terjed mint a futótűz és persze annak hisznek aki elindítja, lényegtelen, hogy volt.

2016. nov. 5. 17:39
 26/38 anonim ***** válasza:
17%

A történetből talán annyi igaz hogy megropizott egy autót,amely nem az övé.

Ugyanis egyetlen autósiskolánál sem történt koccanásnál komolyabb eset az elmúlt héten,egy jobbkezet nézett be a tanuló a Teve-Forgách sarkon.

2016. nov. 5. 18:35
 27/38 Mosqu!to ***** válasza:
. (csak azert irtam,mert érdekel a folytatás! Kitartást Neked kérdező,jogilag nem Te vagy a hibás!)
2016. nov. 5. 18:35
 28/38 anonim ***** válasza:
83%

"Hamarabb szakad ki az egyik kerék mint, hogy a gumik eldurranjanak."

Én is ezt gondoltam, egészen addig, míg egyszer csak meg nem történt a dolog. Békésen autózgatok 80-90-el, elég keskeny út. Az autón 6-7 év körüli, nem túl kopott, vállalható gumik, középkategóriások (márkát direkt nem írok). És egyszer csak BUMM, az autó pedig elkezd pörögni összevissza (hátsókerekes ugyebár, és nekem jobb hátsó defektem lett). Nem is tudom hogy szedtem össze az autót, nem a tudásomon múlott, hogy az autón nem lett egy karc sem, hanem kizárólag a szerencsének. Pedig már akkor is a lábamban volt párszázezer kilóméter. Akkor egy tanuló, akinek még nincs is jogsija, hogy fogná meg az autót? Ha pedig lassú defekt volt, akkor azt az oktatónak illik rögtön észrevenni, és leállítani az autót.

2016. nov. 5. 19:15
 29/38 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó!

Jó, hát ez a Suzukira igaz, hátsó kerekes BMW-n máshogy fog a fizika. Ott eleve más a vezetés, könnyebben megpördül az autó, egy durr deffekt meg csak rásegít erre.

De amint írtad ezt egy tapasztalt sofőr sem tudná kivédeni, nem hogy egy zöldfülű, kemény 500 km utat megtett tanuló. Amúgy is ez, hogy valaki hátsó kerekes autót vezessen és arra kapjon durr deffektet, ritka mint a fehér holló, nyyílván a kérdező a szerencsétlen véletlenek áldozata lett. Amúgy is itt is helyben sok tanuló kocsit látok BMW-vel furikázni, elkellene gondolkoznia az autósiskoláknak is, hogy esetleg egy tanuló nem fog tudni rendesen megtanulni egy ilyenen vezetni. Szerintem még a rutinvizsga eltörlése is egyenesen ostobaság volt

2016. nov. 5. 19:32
 30/38 anonim ***** válasza:
85%

" A történetből talán annyi igaz hogy megropizott egy autót,amely nem az övé.

Ugyanis egyetlen autósiskolánál sem történt koccanásnál komolyabb eset az elmúlt héten,egy jobbkezet nézett be a tanuló a Teve-Forgách sarkon."

Konkrétan Kecskeméten egy tanuló autó tört össze egy másik BMW-t a hét elején. Szal már nem igaz amit mondasz.

2016. nov. 5. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!