Volt olyan köztetek, akinek az első forgalmi vizsgája sikertelen lett (akár nagyobb hibákkal), viszont másodjára sokkal jobban sikerült, (simán) átment?
A figyelést gyakorlással lehet fejleszteni. Sokat segit, ha kipihenten, stressz mentesen jelensz meg a vizsgán, de személyenként változó, hogy ez sikerül-e. A vizsgadrukk természetes, de hinni kell abban, hogy sikerül.
Van, lehet jelentősége annak is, hogy ki a vizsgabiztos. Egy korrekt, rendes vizsgabiztos nyugtatólag is hathat a tanulóra. A vizsgabiztosok oktatók, vagy voltak oktatók, apró rezdülésekből tudnak olvasni, megérzik, ha a vizsgázó idegesen kezd kapkodni olyan helyzetekben, amit korábban gond nélkül már megoldott. Ilyen esetben tud segiteni a vizsgabiztos is, ha akar.
Legyél magabiztos, gyakorlatias (amennyire ilyenkor tudsz és lehet!:)fontos hogy ne legyél kisnyuszi az úton, de biztonságosan menj, tehát ha 50 a megengedett akkor 45-48körül menj, vedd fel a ritmust, tudd mit csinálsz, alaposan nézz szét - egynézés nem nézés alapon és ne foglalkozz a vb-vel hátul!
Sokszor a vb-n múlik, ha szemét akkor megbuktat akkor is ha tökéletes vagy, talál valamit, ha nem akkor segít, nekem is így volt! Ha kérdez pl a végén hogy miért csináltad akkor tudj határozott, normális választ hogy "előzékeny voltam; bizonytalannak éreztem inkább megálltam; stb".
Gratulálok :-)
Mesélj, harapott a vizsgabiztos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!