Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán defektet...

Forgalmi vizsgán defektet kaptam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma volt a forgalmi vizsgám délután. Országúton 80 km/h -val közlekedtem és defektet kaptam. Megpördült az autó, igazából nem is figyeltem mit mondanak mert üvöltöztek velem meg pár dolog az autón megsérült mert egy fa oldalát súroltam. Ki akarják velem fizettetni, azt mondták, hogy a gumiabroncsot is ki kell majd fizetnem. Mit tudok ilyen esetben tenni? Az autó egy Toyota Yaris. Nem érzem jogosnak, hogy nem az én hibámból történt, és mégis nekem kell kifizetnem. Ez valószínűleg több százezer forintot jelent majd nekem, és ráadásul nem kaptam új időpontot se izsgára, mert konkrétan azt mondta az vizsgabiztos és az oktató, hogy: " Neked ezek után még van bőr a pofádon ilyet kérdezni?! TAKARODJ innen!"

2016. nov. 4. 19:32
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
94%

Nincs igazuk, ezt jelentened kell a hatóságnál. Vizsgálják meg, hogy milyen állapotban volt a gumi.

Egy gyakorlott vezető ki tudja védeni az ilyesmit, de egy tanuló az még nem igazán. Mondjuk nem értem, hogy ment el így a kocsi, én már mentem pályán deffektes gumival, észre sem vettem, csak nehéz volt kormányozni, első deffekt volt, először nem értettem.

2016. nov. 4. 19:37
 2/38 anonim válasza:
96%
Rendőrség. Nem kell semmit fizetned, a forgalmi vizsgán is az oktató számít vezetőnek, tehát nyilván nem a tanuló lesz a hibás, mivel csak tanulsz, nem tudsz még vezetni. Jelentsd fel őket, és menj át egy normális autósiskolához.
2016. nov. 4. 19:40
 3/38 anonim ***** válasza:
95%
Semmiképpen nem kell kifizetned. Az oktató felelős ilyenkor mindenért. A biztosítása fedezi. Semmit, ismétlem:SEMMIT nem kell kifizetned ha valóban úgy történt ahogy leírtad. Valamint ha ilyen hangnemben válaszolnak neked, le kell b_szn% nekik egyet.
2016. nov. 4. 19:41
 4/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom igazából hogy induljak neki ennek az egésznek.. elég ideges vagyok most emiatt és telefonáltam már az autósiskolába is, szerencsémre 8-ig vannak nyitva. Elmondtam a nőnek aki az irodában volt, mi történt, erre azt mondta, hogy ezt már hallotta, és nem tudja hogy ÉN hogy lehetek ennyire felelőtlen, hogy nem vagyok képes kordában tartani az autót, és szerinte nem is szabadna engem volán mögé engedni soha....

2016. nov. 4. 19:52
 5/38 anonim ***** válasza:
51%
Az mondjuk igaz, hogy egy autósnak a deffektet ki kell védenie. De hivatalosan az oktató vezet, tehát Neki kellett volna megoldania a helyzetet. Igaz buktad volna a vizsgát, de nem lett volna anyagi kár. Most elég rossz helyzetben vagy, nem is tudom, hogy a vizsgabiztosnak milyen hatásköre van, de az is lehet, hogy eltilthat a vizsgáktól vagy kötelezhet PÁV vizsgára + a környékeden nem fogsz találni iskolát aki levizsgáztat, mert az ilyen dolog terjed mint a futótűz, lehet még a helyi hírlap is meg írta az esetet. Rendőrség volt a baleset helyszínén?
2016. nov. 4. 19:58
 6/38 anonim ***** válasza:
0%

Én a helyedben nem erőltetném a jogosítványt ezek után.

Örülj, hogy nem nyírtál ki senkit az autóban.

Nem tudom, úgy tesz 1-2 ember, mintha alanyi jogon járna mindenkinek a jogosítvány, szerintem aki egy ilyen egyszerű dolgot nem tud kivédeni kis sebességnél 80 km a semmi, annak azt kívánom ne sikerüljön a jogsítványa soha, és ezt jóindulatból írom, hogy ne szenvedj vele.

Most hiheted azt, hogy mi vagyunk a szemetek, de a vizsgabiztos diplomás ember, az autóskikába se laikusok ülnek, tudják mit, hogy kell csinálni ilyen esetben.

Csak magad okolhatod, ne told át másra a felelősséget, mert helytelenül tanultál meg vezetni, vagy az egészhez egy fikarcnyi érzéked sincsen.

Annak viszont örülj, hogy nem neked kell majd a kárt fizetned, mivel nem szándékosan okoztál kárt az autóban (remélhetőleg)

Ezért nem is megyek oktatónak, mert én simán lekeverek az idióta nagyképű diáknak egy nyaklevest.

Én oktatóm is mondta nekem, ha elcseszem a vizsgát megfogja a fejem és tejes erővel beleveri a kormányba, mivel tökéletesen vezettem ,ezért nem cseszhetem el vizsgán se, mert szégyent hoznék rá, mert már lezsírozta a vizsgát, meg dícsért engem mindenkinek.

És ez a helyes, néha testi fenyítést kell alkalmazni, a vezetés nem szórakozás.

2016. nov. 4. 20:05
 7/38 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

utolsónak üzenném, hogy ez igen.... ehhez nincs mit hozzáfűznöm

2016. nov. 4. 20:26
 8/38 anonim ***** válasza:
98%
Csak szólok, hogy 80 km/h-nál egy defektet még a tapasztalt sofőrök sem nagyon tudnak megfogni, vagy ha igen, sokszor csak a szerencsének köszönhetően. Ha ez igaz ez a történet (nem tudom elhinni, hogy rád akarják verni az egészet), akkor csinálj jó nagy balhét.
2016. nov. 4. 20:54
 9/38 anonim ***** válasza:
69%

Ilyen sebességnél egy versenyző tud megfogni egy defektet. Az oktatód sem fogta volna meg.

A kocsiban keletkezett kárért nem vagy felelős, mivel az oktató minősül vezetőnek.

Nem kell az iskolától megijedni, ajánld fel nekik, hogy ha a következő vizsga díját ha átvállalják helyetted, akkor eltekintesz attól, hogy életveszélyes állapotú autóval kellett tanulnod. (ugye egy ilyen defekt nem lesz csak úgy magától, gondolom nulla barázdamélységre lehasznált gumi volt, ami valahol átszakadt).

A "takarodj" és egyebek miatt pedig mindezt egy ügyvéd kiséretében (vagy legalábbis pár vállas férfi családtaggal kiegészülve) kéne velük közölni.

Szóval eltekintesz attól hogy feljelentsed őket, és az oktatónak az engedélyét bevonassad, ha a további órákat és a következő vizsgát ők fizerik. Ha nem, akkor lehet jogi útra terelni a dolgot.

Ha az oktató nem ért a szóból, tanúk nélkül meg lehet kérdezni, hogy van-e fényező ismerőse, mert ha emberkedik, hamarosan szüksége lesz rá... érteni fogja.

2016. nov. 4. 21:10
 10/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 1-2 napon belül jelentkezem mi lesz az eredmény, akit érekel! :)
2016. nov. 4. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!