Első autó.17 évesen. Vélemények?
17 éves vagyok. Első autón gondolkozom, max: 120 000ft-ig.
Rendeltetésszerűen használnám. Iskolába, diákmunkába járáshoz, meg mindenhez használnám.
Tud valaki ötletet? Valami olyan kellene, ami jól néz ki, megbízható, jó a fogyasztása, olcsó az alkatrésze, meg nincs is szét esve. Ja és jól menjen.
A válaszokat előre is köszönöm.
29-es válaszoló: gratulálok, szépen megcsináltad.
Én is gondolkodtam azon, hogy gyűjtők jobbra, vagy veszek egy robogót, de nagy szükségem van az autóra. Van Apának is kocsija, elég megbízható, de ha elromlott, az mindig akkor történt amikor a legnagyobb szükség volt rá. Bízom benne, hogy a két autó egyszerre nem fogja megadni magát. Gondoltam robogóra is, de az csak 1 személyes. Az autóba meg elfér a család, barátok, barátnő stb. Meg azért sem akarok drágát venni, mert félek, hogy rosszat választok, így meg ha rossz is legalább kevés pénzért. Na meg idővel úgyis költök rá, nem hanyagolom el és lesz egy veterán autóm. Majd ha befejezem a tanulást, lesz rendes munkám, majd akkor veszek drágábbat.
29-es válaszoló: én is nézegettem Swifteket, de nem találtam jót, vagy nagyon messze volt. Nekem is ez a véleményem: csak ki kell fogni. Az enyém papír munkája: 41000Ft, + biztosítás. Nem egy erőgép, de nem is baj.
Eddig 80-al mentem csak vele, remélem még sokáig bírja.
Szóval tényleg nagyon hasznos az autó. Csütörtöki napon vettem meg, és Apa kocsija pénteken lerobbant. Eltudtuk vontatni szerelőhöz, és megtudtuk venni az alkatrész a kocsiba. Boldog voltam, hogy egyből haszna van az autómnak.
A 29-es, és a 30-as válaszolónak külön köszönöm a válaszát.
Ismerősöm vásárolt 100 ezer ft-ért egy Ford Fiestát itthonról. Mázlija van, de semmi baja nem volt eddig az autónak, egyedül a fékbetéteket kellett cserélni (aprópénz)
Én személyes tapaszalat alapján egy japán, benzines autót ajánlok, pl. Suzuki Swift vagy Honda Civic. Nagyon kevés gond van velük, sok hozzájuk az alkatrész és olcsók.
Lehet találni Volkswagen Golfokat is (3-as vagy 4-es gen), de azok nagy része túl van hajtva, ráadásul nagy többségük dízel (ami rövid távokra nem olyan jó, mint a benzines).
Ha van esetleg autószerelő barátod/ismerősöd, kérdezd meg őt, hátha tud segíteni.
32-es válaszoló.
Köszönöm a segítséged. Már vettem 1 autót. 1.1 benzines.
Suzukira, Fiestára gondoltam, de Hondára nem. Tényleg megbízható? A Golfok is tetszenek, de 4-es nincs pénzem, 3-ast meg csak leéltet tudtam volna venni.
A dízellel nincs is gondom, mert sokat mennék vele (friss a jogsi). Meg szeretem is a dízeleket, erős, meg nem fogyaszt sokat. De nekem turbós nem kellene, csak is szívó! Kérdeztem szerelőket, az egyikük azt mondta, mindegyik jó, csak ki kell fogni a jót.
A másik konkrét példákat mondott: Audi 80, Opel E Kadet, Volkswagen Golf 2. Az interneten olvastam még, hogy a régi Toyota Corollák, nagyon megbízhatóak.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!