Első autó.17 évesen. Vélemények?
17 éves vagyok. Első autón gondolkozom, max: 120 000ft-ig.
Rendeltetésszerűen használnám. Iskolába, diákmunkába járáshoz, meg mindenhez használnám.
Tud valaki ötletet? Valami olyan kellene, ami jól néz ki, megbízható, jó a fogyasztása, olcsó az alkatrésze, meg nincs is szét esve. Ja és jól menjen.
A válaszokat előre is köszönöm.
Ma voltam eredetvizsgán. Azt mondta az eredetvizsgás "Hapsi", hogy egyszer ujjra lett fényezve, hogy mikor azt nem mondta. Hogy a rendőr honnan tudta, hogy jó vétel azt nem tudom, az árat meg onnan tudta meg, hogy megkérdezte, mert az adásvételiben nem volt ár, hanem megegyezés alapján történt.
Hogy megbízható e azt nem tudom ennyi idő után megmondani, de egy ismerősnek van ilyenje ő dicséri.
Egyébként meg csak ki kell fogni a jót. Mondom fél évet vártam/kerestem mire ezt megtaláltam. Ismerek egy csajt, aki kocsik terén tiszta hülye. Vett egy 1.3-as Swiftet 290 000ft-ért. Kevés műszakija van, és gondok vannak a fékkel, a kuplunggal és a kasznija sem szép. Szóval szerencse és türelem kérdése. Meg azért kell hozzá értés is. Apa jött velem a vásárláshoz. Neki 35 éve van benzines kocsija. Persze nem ugyan az.
Rendben, köszönöm. Most akkor elnézést kérek, minden normális válaszadótól, és köszönöm, hogy időt szántak rám.
Egyébként minden amit írtam igaz.
Akik meg nem segítettek, trollnak, gyökérnek neveztek azoknak üzenem, hogy szálljanak egy kicsit magukba.
Feltettem egy hülye kérdést, amihez hasonló rengeteg van az oldalon. Minek válaszoltak rá olyan szövegekkel amikkel nem segítettek.
Addig amíg válaszolnak az értelmetlen kérdésekre addig mindig is lesznek. Akkor most ki a hülye, a gyökér, a troll?
Nekem olyan érzésem van, hogy sokan csak féltékenyek.
Lássuk be személy szerint roppant féltékeny vagyok hogy kifogtál valami időszámításunk előtti vackot,mely szépen le lett locsolva a gyárihoz igencsak közelítő színnel.
Azonban még mindig nemértem,mivolt ennek a troll ajvékolásnak az értelme.
Effektíve leßasztál mindenkit aki nem adott számodra kedvező választ,majd kiderült hogy már boldog tulajdonos vagy.
Sajnos az álláspontom változatlan: gyökér vagy.
-De használd egészséggel! XD
24: Csak dicsekedni akart, hogy sikerült kifognia egy jó vételt.
Ettől függetlenül a helyesírása katasztrofális.
ujjra lett fényezve -> újra lett fényezve
...hogy mikor azt nem mondta. -> ...hogy mikor, azt nem mondta.
Hogy a rendőr honnan tudta, hogy jó vétel azt nem tudom,... -> Hogy a rendőr honnan tudta, hogy jó vétel, azt nem tudom,...
megbízható e -> megbízható-e
...de egy ismerősnek van ilyenje ő dicséri. -> ...de egy ismerősnek van ilyenje, ő dicséri.
ugyan az -> ugyanaz
szét esve -> szétesve
...vártam addig a még nem találtam... -> ...vártam addig, amíg nem találtam...
diák munka -> diákmunka
115 000ft-ért -> 115 000 Ft-ért
csillog villog -> csillog-villog
Hogy troll vagyok e az attól függ,... -> Hogy troll vagyok-e, az attól függ,...
stb.
Azt nem mondtam, hogy mindenki féltékeny, csak a többség, szerintem. Le lett locsolva, hát ez nagyon féltékenység gyanús számomra. Azt mondtam, hogy újra lett fényezve, nem tudom miért nem lehet elhinni, és miért kell lealacsonyítani a lelocsolással.
Leßasztam mindenkit? Vajon miért? Feltettem egy kérdést, és nem segítettek. Ha nem tudnak kedvező választ adni, akkor ne is adjanak. Meg lényegében csak egymást ismételték, csak más szavakkal.
Gyökér vagyok? Ez már tipikus támadás a reménytelenségből.
Nem meri szinte senki bevallani, hogy igazam van, ezért már ott támadnak ahol tudnak.
Miért tettem fel ezt a kérdést?
Sok hasonló kérdést olvastam már ezen az oldalon. A válaszok többsége haszontalan.
Szóval most megszerettem volna mondani, hogy meglehet oldani.
Bevallom őszintén egy kicsi dicsekedés is volt a dologban.
A helyesírásom szerintem nem katasztrofális, csak nem hibátlan.
Nem emlékszem, mikor kértem, hogy javítson ki.
Ez is tipikus támadás, mert már a témával nem lehet foglalkozni, csak belém akar kötni.
De ha már itt tartunk: lencsefőzelék név? Kis betűvel egy név? Helyesírás? Nem hibás? Na meg az ötlet: egyszerű étel egy név=egyszerű ember.
ja es koszonom. hógy kíjavittota a héjésirásóm halas vágyok erté?
Szerintem akkor is jó vétel volt. Ja, hogy már nem itt tartunk: elnézést. Ha nem kötözködni akartak, akkor miért adtak haszontalan válaszokat??? Szerintem nem velem van a hiba. Tudom mindenki kivétel, akkor is én vagyok a kis köcsög gyerek, aki jampizik az "ujj" kocsijával. Ezt a kérdést felszerettem volna tenni már akkor is, amikor még nem volt autóm.
DE féltem, sejtettem, hogy hasonló válaszokat kapok, és ezért nem tettem. Nem bántam meg.
Akik hasonló helyzetben vannak mint én autó vásárlás előtt, azoknak azt mondom, hogy:
türelem, mert nem lehetetlen ennyi pénzért jó autót venni. Menjenek tapasztalt "autóssal" és nem kell az első autót megvenni.
VÉGÜL:
-köszönöm az értelmes válaszokat
-hagyjuk abba a veszekedést, mert már rég nem a témáról beszélünk, hanem csak egymást sértegetjük
-nem ismerjük egymást, ha segíteni tudunk segítsünk, de ha nem, akkor hagyjuk egymást békén.
120 ezerért vegyél Simsont, nem fog sokkal lassabban menni mint az autó amit annyiért kapsz. Viszont lehet, hogy tovább fog működni.
200 ezerért veszel egy Suzuki Swiftet, amivel tudsz menni. Nem néz ki jól, nem erős, de nem fogyaszt, olcsón fenntartható és elég bombabiztosan működik, nem véletlen hogy ma is mindenhol ott vannak.
Vagy spórolj. Én 17 évesen vehettem volna 250 ezerért kocsit, de helyette megtartottam és dolgoztam suli aztán egyetem mellett, amiből úgy jöttem ki, hogy 19 évesen 600 ezerért tudtam venni egy kifogástalan, full extrás Ford Mondeo Mk2-t 2000-es benzines motorral ismerőstől. "Kicsit" jobban jártam. Ja, meg annyira hozzászoktam a munkához, hogy folytattam, jobb munkám is lett ugyanott még mindig rugalmas munkaidővel, és már lakást is bérlünk a barátnőmmel önállóan. Nem árt dolgozni, kicsit várni a dolgokkal, jobban jössz ki a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!