Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják mindig, hogy új...

Miért mondják mindig, hogy új autót venni sosem jó döntés?

Figyelt kérdés
Ha valaki tegyük fel 15-20 évig megtartaná azt a kocsit, akkor sztem nem hülyeség megvenni újan egy megbízható márkát szalonból. Az egész előelete ismert a kocsinak. Akkor butaság ha eladod pár évesen, de hosszú távra szerintem jó döntés új autót venni.
2016. szept. 2. 21:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Sokmindentol fugg de az nem igaz hogy sosem jo dontes. Ha 6 ev alatt mesz vele ~ 300.000 km-t akkor megerheti.
2016. szept. 2. 22:08
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

Miért mondják?

Mert irígylik aki megteheti.

2016. szept. 2. 22:10
 3/17 anonim ***** válasza:
95%

"Miért mondják? "

Mert ha nem hasznalod eleget, kesobb alacsonyabb aron tudod csak eladni mint amennyit valojaban er es penzt veszitesz rajta.

2016. szept. 2. 22:11
 4/17 anonim ***** válasza:
11%

"Miért mondják?

Mert irígylik aki megteheti."

Nem. Azért mert sznob magyarok.

A legjobb vásárok az 1 év után visszavitt autók szoktak lenni.

Németeknél például nem mindenhol megy ennyire a felvágás, mint otthon. PL. ahol dolgozok, aki a vél vasművet vezeti, van franciáknál is hétvégi háza, de mindig 1-1,5 éves autót vesz szalonból, mert az első évben annyit veszt az árából.

A mostani új autókkal meg ógysem lehet 10 évnél tovább tervezni.

Egyébként a szüleim is vettek egyszer 1,5 éves autót, 8 évesen annyiért adták amennyiért vették, magyarol annyit vesztett az árából mint az akkori infláció volt.

Utána vettek újat 3 millióért, azt ma 17 évesen akkor vinnék el ha fizetnkk mellé. Amit pár éve 4 millióért vettek, az is kb. most ha 1 millát ér.

2016. szept. 2. 22:16
 5/17 anonim ***** válasza:
37%
Ja, és én is meg tehetném hogy újat veszek, de korábban többre tartottam ha van mellette vitorlásom, most pedig többet ér nekem, ha beleteszem a ház hitelébe, és nem a bankárokat etetem.
2016. szept. 2. 22:18
 6/17 anonim ***** válasza:

Ha kihasználja valaki akkor jó döntés!

Anyósék vettek 4,5millióért (hitelre, önrész és egyebek nélkül) így új autót, havi 40et fizetnek és még 8év belőle, 12éves, nincs 100ezer az autóban! 1 milliónál többet nem adnak érte sehol...

2016. szept. 2. 22:34
 7/17 anonim ***** válasza:
41%

sokat mész, akkor az új autó, de nem 100%új modell a nyerő.

Legyen a modell 2éve piacon, addig kijön hogyha kényes darab.

A sok km -nél azért éri meg, mert hiába vigyázol a kocsira és lesz benne kevés km sok minden öregszik álló helyben is(kárpitok, műanyagok, stb.)

Viszont olyan sokat buksz rajta, hogy kevés km esetén neméri meg.

Pl. új felső kategória 20-50mFt, 10évesen már csak 5-10mFt és 20évesen már 500eFt-2mFt ott van 20-25körül a mélypont amikor csak bontásnak viszik és elfogy, mint a cukor és az után rohamosan emelkedik az áruk, de a sok szívás is jön a kevés km esetén is.

Elöregedett csövek, kasztni, tömítések, beltér, kárpitozás, elektronika, fűtésbox, stb.

2016. szept. 2. 23:08
 8/17 anonim ***** válasza:
Meg a kevés km-es autóról (korához képest ugye azért van egy szám ami irányadó) simán azt hiszik hogy pörgetett az óra...
2016. szept. 2. 23:25
 9/17 anonim ***** válasza:
24%

Aki ért hozzá úgyis kiszúrja mi van.

Nekem elég kevés km -es a 25éves kocsim, de a 25 látszik. Diszléceken, ajtókédereken, kárpitok sarkain.

Ezek pedig nem kevés X*100eFt kiadások

2016. szept. 2. 23:40
 10/17 Tomcatters ***** válasza:
56%

Én is újat vettem ,es tenyleg ugy eri meg ha sokaig tervezel vele,vagy sokat használod ... enyem most 13 éves 145 ezer kornyékén van benne :) 0 hiba :) még vagy 5-7 evig szeretném megtartani előreláthatólag :) v kitudja :)

Az a baj mar keves az olyan autó ami tényleg japán gyártású ,és ,az első csavarjától az utolsóig ott is szerelik össze :/ :)

2016. szept. 3. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!