Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez esetben mit tehetek?

Ez esetben mit tehetek?

Figyelt kérdés
Májusban vettem egy F Astrát. Még abban a hónapban olajat, szürőket, és vezérmüszijjat cseréltettem benne. Tegnap 80as sebességnél megadta magát a motor, mert elszakadt a szij, és a dugattyúk szétboxolták a hengefejet. A szerelő aki felállitotta a diagnózist azt mondta, hogy az a szij már nagyon elvolt használódva, és legalább már száz ezer kilómétert volt használva. De ez hogyan történhetett, hogyha én vásárlás után szijat cseréltettem benne, és kifizettem? Hivatalos autószerelőhöz vittem, nem egy szedett-vedett sufniba csinálták

2016. aug. 22. 16:56
1 2
 11/16 joco5582 ***** válasza:
Mi lenne akkor, ha ezt az autót egyben eladnád, és kipótolnád. Akkor lenne egy működő autód - ami még mindíg jobb mint két használhatatlan.
2016. aug. 24. 07:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Mit tehetsz? Veszel egy nagy levegőt..... és lenyeled a békát. Továbbá tanulsz az esetből.

Ha nem s.k. csinálod, akkor legalább védd magad!

Ennek a legegyszerűbb módja, ha hivatalos számlával tudod bizonyítani, hogy jó minőségi, új alkatrészt, építtettél be, szakműhelyben.

Ellenkező esetben, az olcsó lesz a drága. :(

2016. aug. 24. 09:26
 13/16 veterán vas ***** válasza:

Vigyázni kell a szerelő letámadásával, mert visszanyalhat a fagyi.Lehet, hogy tegnap még elismerte a szíjcserét, de miután nincs számla, lehet, hogy holnap már azt mondja sosem látott. Ha van egy kialakult -és elégedett- ügyfélköre, akár be

is perelhet rágalmazás miatt. Az esélyed egyenlő a nullával, mert nincs számlád, ráadásul ő tud hozni tanúnak 20-30 régi bevált ügyfelét, Te pedig max. egy széthullott motort tudsz felmutatni. Ha szakértő elé viszed az ügyet, az is lehet, hogy a szerelő már szóba sem fog kerülni, mivel a szíj "több százezret" futott.

Ez sajnos úgy tűnik, részedről tanulópénz. Keress egy megbízható műhelyt, és próbáld menteni a menthetőt.

Nem biztos, hogy a teljes motorcsere szükséges.

2016. aug. 24. 09:47
 14/16 A kérdező kommentje:
a teljes hengerfej megsemmisült, a dugattyúk úgyszintén, a hengerekben pedig akkora marás van, hogy belefér egy golyóstoll betét. Mindennek a felújitása rohadt drága, ugyanannyi mintha vennék egy egész blokkot mindenestől. Azmeg ugyancsak egyenlő az autó értékének a felével, + beszerelés
2016. aug. 24. 10:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Ne mérgelődj, hiszen cserébe megspóroltad az áfát.
2016. aug. 24. 10:56
 16/16 A kérdező kommentje:
mit spóroltam, ha 40ezerért cseréltek olajat, szürőt, és vezérmüszijjat?
2016. aug. 24. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!