Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Öreg dízel erőtlen, és semmi...

Öreg dízel erőtlen, és semmi füst nem jön belőle, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Van egy öreg dízel Opel, 1982-es, a motorja jó, szét lett szedve, gyűrűzve, hengerfej felújítás, nem került sokba, nem is volt nagyon kopott a motor amúgy se.

Viszont szétszedés előtt is, utána is nagyon erőtlen, padlóig nyomva a gázpedált alig gyorsul, (vezérlés pontosan a helyére rakva) tegnap cseréltem gázolajszűrőt, de nem változott.

És semmi fekete füst nem jön belőle, emelkedőn se, ha álló helyzetben odalépek neki, akkor is minimális füst jön belőle. Füst csavart teljesen betekertem, de csak az alapjárat emelkedett, hogy már a másik állítócsavarral nem tudom lejjebb venni.

Köszi az ötleteket.

2016. júl. 19. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
82-es és feltételezem,hogy vissza rakás előtt mindent alaposan átnéztél.A porlasztó csúcsokat is ,hogy milyen a sugárkép és mennyi az átfolyás ,megvan a megfelelő mennyiség mindnél?
2016. júl. 19. 01:54
 2/7 anonim ***** válasza:
adagoló felújítás...
2016. júl. 19. 07:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is ezekre tippeltem, az 1-es hengernél a dugattyú tetején ilyen fehéres lerakódás volt, és fura zörgő hang jön az 1-es henger felől.

Bosch adagoló van rajta, Lucas porlasztók.

Szerintem ha rosszak lennének a porlasztók, akkor is feketén kéne kormolnia, ha odalépek neki.

Ettől függetlenül lehet, azok is rosszak. :(

2016. júl. 19. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen,mert ha lerakódás van,vagy a bennük lévő szűrők eltömődtek ,akkor sem enged,vagy engedik át a megfelelő mennyiséget.Ilyenkor keveset kap.34 év alatt erre már több mint nagy az esély.Vizsgáltasd be őket.
2016. júl. 19. 10:06
 5/7 A kérdező kommentje:

ma szereztem hozzá egy biztosan jó adagolót, meglátjuk, evvel mit csinál. Kemény 5e ft volt.

Ismerősnek van porlasztónyomója, szerzek másik 4 porlasztót, egyben cserélem őket, az is hatalmas összeg ehhez az autóhoz.

Egy ilyen hasonló problémás dízellel találkoztam még, azt étolajjal hajtották. Lehet, ez is ilyen volt.

2016. júl. 19. 15:59
 6/7 A kérdező kommentje:

amúgy a porlasztókban nincs szűrő, viszont vagy 120NM-rel vannak összetekerve, lágyvas házban, nem egyszerű szétszedni őket...

Két félből van, van benne egy nagyon erős rugó, egy hézagoló lapka, meg a porlasztócsúcs, ennyi.

Remélem csak az adagoló vacakolt.

2016. júl. 19. 16:02
 7/7 A kérdező kommentje:
amúgy kösz a segítséget, ennyire nem nagyon mélyed bele senki már.
2016. júl. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!