Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon ráállítottak a fékre...

Nagyon ráállítottak a fékre az autószerelők, most mit cisnáljak?

Figyelt kérdés
Most volt szervizben, check engine miatt és nagyon ráállítottak a fékre. Szal menet közben is fog, most mitévő legyek? holnap mennem kell vele, lesz baja? :(

#fék #Opel #Astra #ráállítás
2016. júl. 7. 18:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

9- es,mindk szólok hozzá? Mert butaságot írsz. Ha a fék más okból ragad be, attól még foghat, h nem ég a féklámpa. Ugyanis a féklámpakapcsoló a pedál helyzetét érzékelve kapcsol. Nem kell lenyomva maradnia a pedálnak bizonyos esetekben, h fogjon a fék. Pl berohadó dugattyú.

10- es is rosszúl gondolja, ha a kézifékbowdenre ráállítanak és ezért ragad a fék, nem fog világítani semmi fél lámpa sem. Az, amire te gondolsz, az abban az esetben valósúl meg, h a kéziféket nem engeded ki. Ugyanis a kézifék visszajelző a kézifékkar helyzetét figyeli. Túlzott ráállításkor a kézifékkar hiába van kiengedve, a fék fog. Visszajelzés nincs. Csak a gyenge autó és a melegedő fék, estleg égett szag.

2016. júl. 8. 12:22
 12/24 anonim ***** válasza:
én vagyok a 10-es meg a buta válaszoló is... akkor most már ezt is tudom. Kérdező mi tett annak érdekében, hogy jó legyen az autó?
2016. júl. 8. 13:43
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem, mert nem jelzi a P betűt. Kipróbáltam, gyújtást ráadtam, minimálisan felhúztam a kéziféket és kattanás nélkül is kigyulladt a lámpa, viszont, sebességben hagytam az autót, benyomtam a kuplungot és nem gurult (szokott gurulni) pedig lejt az udvarunk
2016. júl. 8. 20:37
 14/24 A kérdező kommentje:
mindegy, fateromé az autó, visszaviszi ha majd akarja :D köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
2016. júl. 8. 20:39
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
ha meg elfelejti akkor beláthatatlan következményei lesznek, mondd neki, hogy vigye vissza holnap, vagy lepd meg, és vidd Te.
2016. júl. 8. 21:30
 16/24 A kérdező kommentje:
nem mentünk vele azóta, mondtam neki, aztmondta,hogy majd visszavisszük. De a szerelő kb 20 km-re van tőlünk, az alatt lehet baja?
2016. júl. 9. 09:58
 17/24 anonim ***** válasza:
igen, lehet baja.
2016. júl. 9. 14:27
 18/24 A kérdező kommentje:
Akkor trélerrel vitessük el?
2016. júl. 9. 14:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Emeld fel a kocsit emelővel! Előbb az egyik oldalt, aztán a másikat. Támazd ki az első kerekeket téglával, v émkel, hagyd sebességbe a kocsit, amennyiben elsőkerék meghajtású! Kiengedett kézifékkel próbáld megpörgetni kézzel a hátsó kereket. Ha forog, nincs baj. Csináld meg mindkét hátsó kerékkel!

Ha nem forog el könnyedén, akkor tényleg fog. Ebben az esetben vagy a kézifék bowden feszességén kell lazítani, v az üzemifékkel van a gubanc. Ha csak kicsit fog, menj vele pár kört, oszt nézd meg, h nem melegszik e a felni a kerékagynál. Ha pár km után nem meleg nagyon, jó eséllyel eljutsz vele a legközelebbi szerelőhöz gond nélkül. H nagyon meleg lesz, ne menj, mert leégeted a féket!

Trélert csak a legszükségesebb esetben hívunk, mert a 20km- re is brutál árat fog mondani a tréleres. Akkor inkább hívj házhoz egy hozzáértőt!

2016. júl. 9. 18:17
 20/24 anonim ***** válasza:
Támazd= támaszd! És please Feedback!
2016. júl. 9. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!